Astenia de primăvară

Astenia reprezintă o stare de slăbiciune şi oboseală resimţită în tot corpul, cauzată de schimbarea anotimpurilor. Modificările de temperatură şi presiune ne afectează starea fizică şi starea sufletească. Apar depresii, obosim mai repede, simţim nevoia să dormim continuu. Ne scade capacitatea de lucru intelectual şi fizic, comunicăm mai puţin. Toate aceste stări duc la un singur diagnostic: astenia de primăvară.

Simptomele asteniei trec de la sine în câteva săptămâni,
Cauzele:
Efortul de adaptare al organismului la variaţiile de temperatură, lipsa razelor de soare, iarna lungă, carenţă de vitamine şi minerale, alimente nepotrivite, eforturile fizice sau intelectuale, deshidratarea, stresul, depresia, dereglările hormonale, răcelile şi gripa.
Simtome:
Stare permanentă de oboseală fizică şi psihică, somnolenţă, lipsa de concentrare, lipsa de energie, melancolie, tulburări ale somnului, somn agitat şi superficial, stări de nervozitate, migrene şi ameţeli, stări de apatie şi depresie, stări de nervozitate, disconfort, anxietate, sensibilitate excesivă, lipsa tonusului muscular, tremurături ale membrelor. Depresia psihică provoacă o scădere a capacităţilor intelectuale şi sexuale.
Remedii naturale: Magneziul, un element care joacă un rol extrem de important în buna funcţionare a muşchilor şi a sistemului nervos. Nuci şi seminţe bogate în Omega 3, carne, ouă şi lactate pentru calciu şi fier. Ceai verde, urzică, suc sau salată de sfeclă roşie, morcov şi mere acrită cu oţet de mere sau lămâie. Germenii de grâu sau grâul încolţit sunt seminţe ce conţin maximum de substanţe folositoare organismului uman. Mineralele (fosfor, magneziu, calciu) conţinute de acestea sunt uşor de asimilat in organism, la acestea adăugându-se vitaminele A, B, E, K, D, Pp, enzime şi anumiţi hormoni vegetali, cu efecte terapeutice extraordinare.
Mişcare în aer liber, mersul pe jos, cu rolele sau cu bicicleta. Reintră în armonie cu natura şi cu tine însăţi, prin plimbări şi drumeţii. Alimentaţie bogată în minerale şi vitamine, fructe şi legume proaspete, bogate în vitaminele A, B, C, D sau E şi minerale, fier, calciu, magneziu şi potasiu,( urzicile, salată verde, spanacul). Mai multe ore de somn (înainte de culcare bea o cană de ceai din plante sau un pahar cu lapte). Nu uita să faci lucrurile care îţi plac şi care îţi aduc zâmbetul pe buze. Sportul si gândirea pozitivă sunt esentiale. (sursa: https://www.divahair.ro/sănătate/astenia_de_primăvară:_cauze,_simptome,_tratament http://topremediinaturiste.ro/grâu-încolţit-cu-miere-leac-miraculos-pentru-renaşterea-organismului/# Revista formulă AS.)