Atac cu bombă asupra unei mașini – un mort – se urmărește pista ‘Ndràngheta

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vibo Valentia, bombă plasată într-o mașină: un om de 42 de ani a murit și tatăl sau a fost rănit.

Dispozitivul cu potențial ridicat a fost plasat, potrivit investigatorilor, sub mașină, iar explozia ar fi fost detonată via radio.

Un om de 42 de ani, Matteo Vinci, a murit în Limbadi, Vibonese, în urma exploziei mașinii pe care o conducea. Rănit grav tatăl, Francesco, de 70 de ani. Explozia ar fi fost provocată de o bombă plasată sub mașină și detonată probabil prin comandă radio. Matteo Vinci fusese candidat la ultimele alegeri municipale din lista „Limbadi libere și democratice”.

În explozie, Matteo Vinci a murit pe loc, în timp ce tatăl său a fost grav rănit și a fost transportat la spitalul din Vibo Valentia.

Mașina în care cei doi călătoreau (un Ford Fiesta) a fost practic distrusă de explozie. Primii oameni care au sosit la fața locului, avizați de explozie, au încercat să-i ajute pe cei doi, dar pentru Matteo Vinci nu mai era nimic de făcut.

Un act al mafiei ndràngheta? – Un atac, deci, și nu un fapt accidental. Un atac, folosind o tehnică criminală care trimite ca metodă,  în mod direct și inevitabil, la  ndràngheta și ”caracatița” ei pe teritoriul italian cel mai brutal și mai sângeros.

Bomba cu potențial ridicat a fost plasată sub mașină, pentru a elimina cei doi oameni care nu se știe dacă sunt legați de mediile majore ale mafiei. De ce să se fi folosit astfel de acte ”spectaculoase”? Este una dintre multele îndoieli pe care investigațiile carabinierilor vor trebui să le rezolve. Limbadi, printre altele, este unul dintre centrele cu cea mai mare densitate a mafiei din provincia Vibo Valentia și din întreaga Calabrie, sub domnia necontestată a bandei Mancuso.

Cine a fost ținta atacului? – Prefectul Vibo Valentia, Guido Longo, a convocat de urgență comitetul provincial pentru ordine și securitate publică pentru a face bilanțul investigațiilor. Problema, în primul rând, este de a înțelege dacă ținta atacului a fost Matteo Vinci sau tatăl său. Acesta din urmă,  a mai fost în trecut victimă a unei ambuscade.

Matteo Vinci a fost până în prezent un reprezentant al industriei medicamentelor, iar în ultimele alegeri municipale a fost un candidat cu lista „Limbadi liber și democratic”. Atât de multe elemente, care caracterizează ancheta, dar nici o piesă precisă de pornire la momentul prezent, care poate explica ce s-a întâmplat.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •