Atac în Melbourne. Un bărbat a înjunghiat oameni

Poliția s-a luptat cu agresorul.

Un bărbat a fost arestat acum dimineața, după ce a înjunghiat „un număr mic de persoane” într-o zonă centrală a orașului australian Melbourne. Inițial, oamenii legii au fost chemați să intervină pentru stingerea unei mașini care luase foc.

►Două persoane au fost rănite, iar o alta a murit, după ce au fost atacate de un bărbat cu un cuțit.

►Atacatorul s-a luptat cu mai mulți polițiști, pe care a încercat să îi înjunghie, după care a fost împușcat în zona pieptului și dus la spital.

►Autoritățile nu tratează incidentul ca pe unul terorist.

►Atacul a avut loc în apropierea unui centru comercial din Melbourne, situat pe strada Bourke.

Desfășurarea evenimentelor:

UPDATE 11.40: Poliția a anunțat că atacatorul a murit, la scurt timp după ce a fost dus la spital, informează The Guardian.

UPDATE 10.30: Sally Capp, primarul orașului, a lăudat intervenția poliției, a serviciilor de urgență, cât și reacția cetățenilor.

„Sunt mândră de felul în care comunitatea a reacționat, respectând indicațiile poliției. Știu că mulți dintre noi sunt afectați de teribilul eveniment și e important ca în aceste vremuri să ne mobilizăm și să fim uniți”, a transmis Sally Capp.

Potrivit martorilor, atacatorul ar fi provocat în mod intenționat un accident cu mașina, după care ar fi aruncat un obiect în interior, care a declanșat flăcările.

UPDATE 09.30: „Poliția a intervenit rapid în cazul unei mașini în flăcări. Când au coborât din mașină, au fost confruntați de un bărbat cu un cuțit care i-a atacat. În același timp, pietonii strigau că există și alți răniți. Polițiștii l-au împușcat pe bărbat în zona pieptului, iar acum este în stare critică”, a spus Davil Clayton, reprezentant al poliției, într-o conferință de presă.

Potrivit autorităților, pentru moment incidentul nu e tratat ca unul terorist.

„Ancheta e în desfășurare, dar rămânem deschiși. În această etapă, nu par să existe indicii că ar fi un act terorist”, a mai spus el.

La locul incidentului a fost adusă și o echipă de geniști, care verifică zona în care se află centrul comercial.

„Un cuplu într-un tramvai spunea că cineva are un cuțit. Când m-am uitat pe geam, am văzut o mașină în flăcări. S-a oprit și am văzut un bărbat și doi polițiști încercând să-l calmeze. El gesticula, dar cineva a spus că are un cuțit în mână. De unde ma aflam, eu nu l-am văzut. La scurt timp după aceea, am auzit o bubuitură puternică – ca un foc de armă, nu ca o explozie -, iar o ambulanță și mai multe mașini de poliție au apărut din senin”, a declarat Meegan May, o martoră, pentru ABC.

Conform BBC News, una dintre victime a murit.

Ora 08.50: La locul intervenției, au fost descoperite mai multe persoane cu răni, însă pentru moment nu se știe cât de gravă este starea victimelor. Potrivit BBC News, un bărbat a fost arestat de polițiști și se află în stare critică.

„Poliția intervine la un incident pe Strada Bourke. Cetățenii sunt rugați să evite zona”, anunța poliția pe Twitter. Foto agerpress.