Atac în Melbourne. Un bărbat a înjunghiat oameni

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Poliția s-a luptat cu agresorul.

Un bărbat a fost arestat acum dimineața, după ce a înjunghiat „un număr mic de persoane” într-o zonă centrală a orașului australian Melbourne. Inițial, oamenii legii au fost chemați să intervină pentru stingerea unei mașini care luase foc.

►Două persoane au fost rănite, iar o alta a murit, după ce au fost atacate de un bărbat cu un cuțit.

►Atacatorul s-a luptat cu mai mulți polițiști, pe care a încercat să îi înjunghie, după care a fost împușcat în zona pieptului și dus la spital.

►Autoritățile nu tratează incidentul ca pe unul terorist.

►Atacul a avut loc în apropierea unui centru comercial din Melbourne, situat pe strada Bourke.

Desfășurarea evenimentelor:

UPDATE 11.40: Poliția a anunțat că atacatorul a murit, la scurt timp după ce a fost dus la spital, informează The Guardian.

UPDATE 10.30: Sally Capp, primarul orașului, a lăudat intervenția poliției, a serviciilor de urgență, cât și reacția cetățenilor.

„Sunt mândră de felul în care comunitatea a reacționat, respectând indicațiile poliției. Știu că mulți dintre noi sunt afectați de teribilul eveniment și e important ca în aceste vremuri să ne mobilizăm și să fim uniți”, a transmis Sally Capp.

Potrivit martorilor, atacatorul ar fi provocat în mod intenționat un accident cu mașina, după care ar fi aruncat un obiect în interior, care a declanșat flăcările.

UPDATE 09.30: „Poliția a intervenit rapid în cazul unei mașini în flăcări. Când au coborât din mașină, au fost confruntați de un bărbat cu un cuțit care i-a atacat. În același timp, pietonii strigau că există și alți răniți. Polițiștii l-au împușcat pe bărbat în zona pieptului, iar acum este în stare critică”, a spus Davil Clayton, reprezentant al poliției, într-o conferință de presă.

Potrivit autorităților, pentru moment incidentul nu e tratat ca unul terorist.

„Ancheta e în desfășurare, dar rămânem deschiși. În această etapă, nu par să existe indicii că ar fi un act terorist”, a mai spus el.

La locul incidentului a fost adusă și o echipă de geniști, care verifică zona în care se află centrul comercial.

„Un cuplu într-un tramvai spunea că cineva are un cuțit. Când m-am uitat pe geam, am văzut o mașină în flăcări. S-a oprit și am văzut un bărbat și doi polițiști încercând să-l calmeze. El gesticula, dar cineva a spus că are un cuțit în mână. De unde ma aflam, eu nu l-am văzut. La scurt timp după aceea, am auzit o bubuitură puternică – ca un foc de armă, nu ca o explozie -, iar o ambulanță și mai multe mașini de poliție au apărut din senin”, a declarat Meegan May, o martoră, pentru ABC.

Conform BBC News, una dintre victime a murit.

Ora 08.50: La locul intervenției, au fost descoperite mai multe persoane cu răni, însă pentru moment nu se știe cât de gravă este starea victimelor. Potrivit BBC News, un bărbat a fost arestat de polițiști și se află în stare critică.

„Poliția intervine la un incident pe Strada Bourke. Cetățenii sunt rugați să evite zona”, anunța poliția pe Twitter. Foto agerpress.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •