Atac jihadist asupra a trei gardieni din închisoare, după ce i-a atras în celula sa prefăcându-se că se sinucide

Primul criminal britanic care a atacat cu acid lansează acum un atac jihadist asupra a trei gardieni din închisoare, după ce i-a atras în celula sa prefăcându-se că se sinucide. Scrie DailyMailOnline.

El a plănuit bine atacul împotriva personalului închisorii amenințând ofițerii cu un instrument ascuțit în celula sa, astfel, oficialii se tem de o creștere a extremismului în închisoare.

Xeneral Imiuru a fost închis în 2018, după ce a fost condamnat pentru un atac cu acid în urma căruia a ucis-o pe asistenta Joanne Rand într-un cinematograf Vue din vestul Londrei.

Downing Street a fost deja îndemnat elaboreze un plan ca să facă față amenințării extremismului în închisorile din întreaga țară.

Anterior, atacase ofițeri într-o altă închisoare și acum s-a dezvăluit că a încercat un atac jihadist și în închisoarea Winchester.

Tânărul de 20 de ani a simulat o tentativă de suicid pentru atragerea ofițerilor în celula sa.

Odată ajunsă în celulă, l-au găsit pe Imiruru pe podea. Trei ofițeri au intrat și prizonierul s-a aruncat imediat asupra lor cu o armă albă.

Times a raportat că le-a spus ofițerilor că ar fi încercat un atac jihadist, în ciuda faptului că nu se afla în închisoare pentru infracțiuni de terorism. Serviciul închisorii a confirmat pentru Times că atacul a avut loc și a fost cercetat.

Incidentul a avut loc joi, după ce tânărul a fost separat de ceilalți deținuți, deoarece el a fost evaluat ca o amenințare.

Prizonierii care se prezintă ca „emiri” în orice închisoare din Marea Britanie au obligat pe unii să se convertească la ideologia lor islamică.

De când teroristul Sudesh Amman a fost eliberat luna trecută, continuând viața violentă, sfârșind să înjunghie două persoane în Streatham, Londra, Downing Street a fost solicitat să abordeze amenințarea extremismului din închisori.

Se crede că încercarea lui Imiuru de a copia metodele jihadiste este o preocupare pentru cei aflați în închisoare. Vorbind cu Times, fostul guvernator al închisorii Ian Acheson a declarat că atacul este „deranjant”.

Acheson a efectuat o revizuire oficială a extremismului închisorii în 2016 și a susținut că atacul a sugerat „cel puțin o premeditare atentă”.

„Atacul ar fi putut fi inspirat de extremismul violent recent dezvoltat din interiorul și din afara zidurilor închisorii. Este extrem de important ca investigațiile poliției să fie rapide și transparente și să fie investigat ca un act terorist.”

Atacatorul de la London Bridge, Usman Khan, a folosit metoda legării armelor la braț, a fost folosit asta și în atacul din 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.