Atentat inexplicabil în orașul japonez Kawasaki – doi morți și 18 răniți grav

Un grup de copii din orașul japonez Kawasaki a fost atacat de un bărbat înarmat cu un cuțit, în timp ce aceștia așteptau autobuzul școlii. 

Cel puțin 16 persoane au fost rănite, iar poliția a confirmat moartea unei fetițe. După atac, suspectul s-a sinucis folosind aceeași armă. Motivul atacului nu este încă cunoscut.

Un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri din Kawasaki a declarat pentru agenția de presă AP că autoritățile au primit un apel în jurul orei 07:44, ora locală (22:44 GMT), prin care erau anunțate că un grup de copii de școală primară fusese atacat.

„Am văzut un bărbat care sângera, întins lângă un semn de stop pentru autobuz”, a declarat un martor pentru agenția de presă NHK. „Am văzut și elevi din clasele primare întinși pe jos. Este un cartier liniștit, este înfricoșător să vezi că se întâmplă un astfel de lucru.” 

Japonia deține una dintre cele mai scăzute rate ale infracțiunilor violente din lume, însă în ultimii ani au fost înregistrate mai multe atacuri cu arme albe. 

Două persoane, printre care o elevă în vârstă de 12 ani, au fost ucise, iar alte 18 au fost rănite într-o stație de autobuz din orașul japonez Kawasaki, de către un bărbat înarmat cu două cuțite.

A doua persoană care a decedat în urma atacului este un bărbat în vârstă de 39 de ani.

Autoritățile japoneze au anunțat că și atacatorul, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, a decedat după ce și-a provocat mai multe răni în zona gâtului. Poliția niponă a informat că motivul atacului nu este cunoscut momentan.

Atacatorul a înjunghiat mai mulți elevi care se pregăteau să se urce într-un autobuz școlar într-o stație din oraș, iar ulterior a urcat în autobuz, unde și-a continuat atacul.

Aflat într-o vizită oficială la Tokyo, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a transmis că se roagă pentru victime. Potrivit hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.