Atentat la Lyon: un băiat de 19 ani este mort, trei răniți grav și alți cinci răniți ușor – autorul arestat

Agresorul din Villeurbanne, în banlieue-ul din Lyon, ar fi strigat „nu citiți Coranul”, în timp ce ataca folosind un cuțit oamenii care așteptau autobuzul. Acest lucru a fost raportat de unul dintre martorii chestionați de poliție, potrivit ziarului local Le Progres.

Agresiunea, asupra căreia anti-terorismul nu investighează, ci dar parchetul din Lyon, a provocat moartea unui băiat de 19 ani care aștepta autobuzul pentru a merge la un festival de muzică, nu departe. Alte trei persoane sunt rănite grav.

Atacatorul, după cum reiese din sursele anchetatorilor, este un solicitant de azil afgan, în vârstă de 33 de ani, în Franța.

Un mort și opt răniți, inclusiv trei în stare foarte gravă, bilanțul unei agresiuni efectuate cu arma albă în Villeurbanne, la marginea Lyonului. Poliția l-a oprit pe atacator, un solicitant de azil afgan care era înarmat cu un cuțit: totuși, atacul nu este considerat a fi terorist, chiar dacă motivele nu sunt încă clare. Victima avea 19 ani.

Incidentul s-a produs chiar înainte de ora 17:00 în apropierea stației de metrou Laurent-Bonnevay. La fața locului au intervenit echipele departamentelor speciale.

La câteva ore după atentat, o sursă de poliție a negat faptul că afganul are un complice și că cel de-al doilea bărbat este în fugă.

Parchetul din Lyon este responsabil de anchetă, în timp ce procurorul național de combatere a terorismului a fost alertat, dar nu anchetează direct. „Trebuie să așteptăm concluziile anchetei și să rămânem precauți”, a spus primarul Lyonului, Gerard Collomb.

Cu o furie neașteptată a lovit mulțimea așteptând autobuzul în Villeurbanne. Solicitantul de azil, un afgan de 33 de ani, a ucis un băiat de 19 ani și a rănit alți opt (3 foarte serios). Incidentul s-a întâmplat chiar înainte de ora 5 p.m. în Villeurbanne, la stația de metrou Laurent-Bonnevay.

Se pare sigur că nu avea complici, contrar a ceea ce părea imediat după evenimente, în confuzia momentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.