ATENȚIE: 8 Martie 2018 în Italia: GREVE GENERALE – Transport public la RISC

Transportul public la Roma, joi posibile inconveniente cauzate de greva generală

Joi, 8 martie transportul public intră în grevă generală de 24 de ore, desfășurată la nivel național de către uniunea Usb (uniunea sindicală de bază).

În Roma, greva afectează rețeaua ATAC (autobuze, tramvaie, metrouri, căi ferate Roma-Viterbo-Civita, Giardinetti – Centocelle și Roma-Lido) și liniile periferice gestionate de romi LPT.

Cu toate acestea, serviciul este garantat în cele două perioade de garanție: până la ora 08.30 și de la ora 17.00 până la ora 20.00. Autobuzele de noapte nu sunt garantate în noaptea între 7 și 8 martie.

Grevă, de asemenea, și în sectorul ridicării deșeurilor. O grevă generală națională, de toate categoriile, atât publică, cât și privată, pentru întreaga zi de joi, 8 martie, a fost indusă de Usi (Uniunea sindicală italiană) și Flaica Cub (Confederația Unității de bază), iar Usb s-a alăturat .

Ama, specifică societatea într-o notă, oferă un impact limitat asupra furnizării globale de servicii. În orice caz, se activează procedurile care vizează asigurarea unor servicii minime esențiale cum ar fi serviciile de urgență pentru ciclurile continue; colectarea de baterii, medicamente și seringi abandonate; curățarea piețelor; colectarea deșeurilor produse de casele de îngrijire medicală, spitale și cazărmi.

Greva se extinde și în sectorul serviciilor funerare, dar chiar și în acest caz, serviciile minime esențiale sunt active.


8 martie, mișcarea „Nici una mai puțin” lansează greva globală a femeilor: mobilizări și marșuri pe întreg teritoriul Italiei

După experiența din 2017, lansată pentru prima dată la nivel național, în acest an sunt programate multiple evenimente. În centru acțiunilor, Planul împotriva violenței asupra femeilor.

Joi, 8 martie, pe parcursul zilei dedicate lor, femeile din Italia au cerut o grevă națională generală: vor demonstra prin evidențierea drepturilor și a problemelor legate de violența împotriva femeilor și discriminarea de gen.

Școlile sunt deja închise din cauza vremii nefavorabile și alegerilor din 4 martie, dar acum lecțiile sunt din nou în pericol pentru 8 martie din cauza grevei generale, care va implica și mijloacele de transport care provoacă mai multe probleme celor care trebuie ajungă la sălile de clasă decât celor la locul de muncă.
Această mobilizare națională a fost organizată de asociațiile SLAI COBAS, USI, USI-AIT, USB și sa alăturat și USI SURF. În timpul protestelor de joi, va exista, de asemenea, o procesiune de protestatari la Roma.

De ce se intră în grevă pe 8 martie? Motivele protestelor

La 8 martie, cu ocazia Zilei Femeii, sindicatele italiene au răspuns la mișcarea feministă „Nici una nu mai puțin“: ca și în alte 70 de țări, membrii vor manifesta „împotriva oricărei discriminări de gen și a tuturor formelor de violență “. Toate sectoarele public și privat de ocupare a forței de muncă și toate tipurile de salariați vor fi implicate: angajați cu termen nedefinit, pfa, lucrători precari, muncitori la negru, stagiari, șomeri și studenți.
Grupul, constând în principal din femei, își va pretinde drepturile de a denunța violența bărbaților la locul de muncă, lipsa de finanțare și recunoașterea Asociației Antiviolență și protestul împotriva închiderii spațiilor destinate femeilor. Evenimentul se va concentra, de asemenea, pe problema salarizării egale, a venitului din autodeterminare și a educației școlare.

Joi, 8 martie, ca grevă generală, va implica și întregul sector educațional: școala, universitatea și cercetarea. Pentru protest, vor fi mobilizați atât lucrătorii cu durată determinată, cât și lucrători permanenți, în special lucrătorii precare și cei care nu au contracte regulare.
Joi, pentru elevi lecțiile riscă să fie suspendate sau vreun profesor poate fi absent în timpul orelor de curs.
În declarația Ministerului Educației privind mobilizarea din 8 martie 2018 este amintit faptul că greva va trebui să respecte regulile inerente acesteia, comunicând în mod proactiv cu familiile și elevii posibilele riscuri de anulare a lecțiilor și asigurarea prestărilor de servicii publice esențiale, conform legii 164/1990.
De aceea vă recomandăm să vă informați direct la școlile unde învață copiii.

8 martie, grevă de transport:

Greva generală din 8 martie va implica nu numai școlile, ci și mijloacele. Pe site-ul Ministerului Transporturilor există calendarul exact pentru suspendarea serviciului de bază a mijloacelor de transport implicate, cu variații de la o regiune la alta.
Cu toate acestea, sindicatele au anunțat o grevă de 24 de ore care va dura de la miezul nopții de 7 spre 8 Martie, la 11:59 și întreaga zi de 8 martie. Dacă sunteți un navetist, nu vă faceți griji: există segmentele orare de garanție care vă vor permite să vă deplasați. Iată situația grevei mass-media din 8 martie în detaliu.

    Trenitalia și Italo: servicii garantate de la 6.00 la 9 .00 și de la 18.00 la 21.00.
    avioane: în funcție de programele sindicale vor fi variații
    taxi: șoferii de taxi vor încrucișa brațele de la 08.00 la 20.00

8 martie grevă Milano:  metrouri și autobuze garantate

De asemenea, angajații companiei milaneze de transport își vor manifesta greva de 8 martie 2018. Serviciul de autobuz și metrou este asigurat dimineața până la ora 08.45 și între orele 15.00 și 18.00.

Greva 8 martie Roma: autobuze și metrouri garantate

În capitală, transportul public Atac va garanta regularitatea mijloacelor în următoarele intervale de timp: de la începutul serviciului până la ora 8.30 și de la 17.00 până la 20.00