ATENȚIE: circulă o nouă escrocherie folosindu-se WhatsApp

O înșelătorie prin WhatsApp care vizează clienții de telefonie fixă ​​Vodafone care au solicitat asistență pentru vreun defect de rețea: Iată cum vă puteți apăra

Înșelătoriile pe WhatsApp nu se opresc nici măcar la Crăciun. De data aceasta, cei vizați sunt utilizatorii de telefonie fixă ​​Vodafone (DAR LECȚIA RĂMÂNE VALABILĂ ORIUNDE SĂ NU TRIMITEȚI COPIILE ACTELOR ASTFEL) care în aceste zile au fost contactați pe WhatsApp de un „departament tehnic” ipotetic al operatorului de telefonie, care solicita o copie a documentelor de identificare –  carte de identitate).

Vodafone nu își contactează clienții prin intermediul numărului WhatsApp și mai presus de toate nu solicită trimiterea de documente prin intermediul aplicației de mesagerie.

În spatele numărului „Departamentului Tehnic” sunt escroci care caută documente personale pe care le pot revinde pe web sau le pot folosi în alte escrocherii. Pentru a denunța înșelătoria a fost contul social al Poliției de Stat „Una vita da social” întotdeauna gata să sprijine utilizatorii și să-i avertizeze împotriva pericolelor rețelei.

Chiar și Vodafone este pe fază pentru a-și proteja clienții și a depus deja o plângere la Autoritatea judiciară. WhatsApp este o aplicație foarte utilă pentru a păstra legătura cu prietenii și rudele, dar poate fi folosită și pentru a înșela oameni fără apărare.

Vodafone – cum funcționează înșelătoria pe WhatsApp

Înșelătoria a început după ce un client de telefonie fixă ​​Vodafone a contactat serviciul de asistență pentru a raporta un defect de linie. În câteva ore a primit un mesaj pe WhatsApp de la un departament tehnic ipotetic Vodafone care a solicitat un document de identificare (permis de conducere sau carte de identitate) pentru a interveni ulterior tehnicianul specializat. După trimiterea documentului, numărul nu mai răspundea la mesajele utilizatorului.

În spatele numărului „Departamentului Tehnic”, sunt câțiva experți în domeniu care caută documente  pe care le pot revinde sau pot folosi în alte escrocherii. Nu este pentru prima oară că delicvenții IT planifică o astfel de înșelătorie și, din păcate, există mulți oameni care cad în ea. Amintiți-vă că Vodafone sau alte rețele nu cer niciodată trimiterea de documente prin intermediul WhatsApp, ci numai prin intermediul unor instrumente oficiale.

Cum să vă apărați de escrocherii lui WhatsApp

Nu este ușor să recunoști o înșelătorie pe WhatsApp, dar de cele mai multe ori doar să fii un pic „informat”.

Nicio companie telefonică nu cere bani și documente prin intermediul WhatsApp, dar vă invită întotdeauna să utilizați doar instrumente sigure și atent verificate.

În plus, asistența tehnică nu contactează clienții prin intermediul WhatsApp: abordarea este întotdeauna prin apeluri vocale. Când primiți mesaje care necesită trimiterea de documente, contactați întotdeauna serviciul pentru clienți al acelei companii și raportați numărul buclucaș. (Adaptare libero.it)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.