ATENȚIE: escrocherii prin telefon – vă solicită date bancare sub pretextul că v-a fost spart contul

Escrocii se perfecționează permanent, merg în pas cu dinamica tehnologiilor. Obțin mai întâi date minime despre posibila victimă, ultimele patru cifre ale cardului bancar, instituția bancară unde aveți contul, numele și prenumele, numărul de telefon. De unde sau cum le obțin?

După care, trec la atac. Vă sună pretinzând că sunt operatori de la banca dumneavoastră și tocmai v-a fost clonat cardul și v-a fost furată o sumă de bani din cont iar el, operatorul, chiar acum vă ajută, vă returnează suma furată chiar acum, numai că are nevoie de unele date.

Vă cere să confirmați datele pe care deja le deține, pentru ca să vă capteze încrederea că el chiar este de la bancă, altfel nu avea cum să știe atâtea date despre dumneavoastră. urmează pasul decisiv: vă cere Codul CVV/CVC al cardului, acele trei cifre de pe verso, pe care nu trebuie să le dați absolut nimănui, precum nici pin-ul de acces. 


Dacă vă sperie faptul că v-a fost clonat cardul, este de înțeles, dacă reușește pe fondul acesta să vă capteze încrederea prin cunoașterea datelor personale iar este de înțeles, însă dacă mai și furnizați date în plus cerute, cum ar fi codul și pin-ul, atunci, scuzați, tocmai ați fost victima unei fraude și, depinde acum de câți bani aveți în cont, sunteți păgubiți de acei bani, fiindcă v-ați lăsat pradă spaimei și chiar ați mulțumit ”operatorului” pentru că v-a ”salvat”!


NU DAȚI DATELE NIMĂNUI, SUB NICIO FORMĂ – sunați imediat la banca dumneavoastră și… la Poliție, 112, pentru a denunța numărul de la care ați fost chemat, în cazul în care vă apare vreun număr de la apelant.


Iată o mărturie din partea unui cetățean italian căsătorit cu o româncă și care a avut amabilitatea să ne semnaleze vocal tentativa de frauda suferită și căruia îi mulțumim pentru anunț: apasă play

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.