Atenție la colindători – avertizează Poliția

Poliţia Română recomandă cetăţenilor să acorde o atenţie deosebită persoanelor care vin cu colindul

În această perioadă răufăcătorii pot profita de buna-credinţă a oamenilor şi, deghizaţi în colindători, pot fura diverse bunuri din locuinţe.

Oamnii legii spun că în momentul în care colindătorii intră în locuinţă nu trebuie expuse obiecte care ar putea atrage interesul hoţilor.
“În perioada sărbătorilor de iarnă, răufăcătorii pot profita de buna-credinţă a cetăţenilor şi, deghizaţi în colindători, pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din cele pe care le găsesc descuiate. Acordaţi o atenţie deosebită persoanelor care intră în locuinţa dumneavoastră sub pretextul de a vă colinda. În momentul în care primiţi colindătorii, nu expuneţi la vedere, în locuinţă, obiecte de valoare care pot atrage interesul hoţilor şi nu discutaţi despre bunurile din interior, chiar dacă aceştia se arată încântaţi de anumite obiecte”, a precizat Poliţia Română.
Poliţiştii îi mai sfătuiesc pe oameni să nu discute cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, deoarece acestea pot manifesta un comportament agresiv, iar copiii trebuie instruiţi ca atunci când sunt singuri acasă să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute.

De asemenea, în cazul în care se înregistrează o absenţă îndelungată de la domiciliu, oamenii sunt sfătuiţi să apeleze la o persoană de încredere pentru supravegherea locuinţei sau să creeze aparenţa că se află cineva în imobil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.