ATENȚIE – Modelul 730 pre-compilat: disponibil online din 16 aprilie 2018

Modelul 730 pre-completat: online din 16 aprilie 2018 în Cassetto Fiscale (portal online al fiscului italian)

730 pre-completat online, din 16 aprilie 2018, la Agenția de impozite cu codul PIN corespunzător, noua declarație prealabilă de venit.

Noul 730 pre-completat online, din 16 aprilie 2018, va fi disponibil pentru contribuabili în Agenzia delle Entrate (Agenția de Impozite), după autentificarea pe portal prin PIN-ul specific.

Dar care sunt noutățile care așteaptă contribuabilii pentru declarația online pre-completată?
730 pre-completat online: de când?

De când este activ? 730 pre-completat este online din 16 aprilie 2018, pe site-ul agenției la care contribuabilul poate avea acces, numai dacă este în posesia următoarelor:

Cod PIN pe site-ul agenției (Fisconline);
 spid – identitatea digitală
Cod PIN la INPS: pe portalul Web al INPS se poate accesa acest 730 precompilat INPS 2018.
  Carta națională de servicii cd. CNS;
   NoiPA;
Delegare un birou Caf.

La fel ca anul trecut, contribuabilii, pentru care agenția a pregătit Declarația precompilată, va găsi în noile 730 date pre-încărcate pe baza datelor informațiilor din declarații anterioare, comunicate de la bănci, poștă și intermediarii financiari, Registrul Primăriei, INPS, INAIL, etc.

În ceea ce privește noutatea despre noile date pe care contribuabilii le vor găsi în acest 730 pre-completat 2018, trebuie să spunem că au fost adăugate în afară de cheltuielile de înmormântare, de restructurare și economiile de energie, adică, bonusurile de restructurare și Ecobonus-ului, de asemenea, și cheltuieli medicale prealabile, cum ar fi costurile pentru îngrijirea copiilor.

Contribuabilul începând cu această dată, poate avea acces la ”cassetto fiscale” și afișa modelul în raport cu declarația sa de venit, descărca pentru  a integra sau schimba în cazul în care există anomalii ale datelor sau cheltuieli deductibile care nu sunt incluse.

Prin urmare, înainte de a accepta și a trimite modulul 730 pre-completat, declarația trebuie verificată în toate secțiunile, pătrățelele (și mai ales sumele) și numai după aceea, dacă este necesar, se transmite modulul.

Reamintim că puteți faci singuri asta de acasă, având un PC, sau contactați un birou CAF pentru a delega întreaga muncă de integrare sau modificare, pentru a evita erorile și posibilele sancțiuni.

În acest din urmă caz, contribuabilul trebuie să semneze o delegare 730 și Caf sau intermediarul va fi obligat să aplice pe 730 pre-completat,  modificat sau completat, aprobarea de conformitate.

Printre cele mai importante inovații 730 pre-completat se numără includerea următoarelor tipuri de cheltuieli:

Cheltuieli medicale: au fost incluse cheltuieli medicale noi pe baza datelor comunicate de medici, spitale, clinici private, SSN-uri etc.

Date la care fiecare contribuabil se poate opune folosind procedura  de opoziție cheltuieli medicale.

Printre cheltuielile medicale, de asemenea, costurile pentru medicamente cu o prescripție medicală relativă și o chitanță, în timp ce CD-urile rămân excluse. De exemplu, baza de prescripție sau fără prescripție medicală, ale căror cheltuieli nu sunt raportate în 730 precompilată, dar pot fi introduse prin integrarea modelului, dacă aveți documentele fiscale relevante care certifică achiziția; cheltuieli de înmormântare: din decontul de taxa precedent, cheltuielile suportate de contribuabili pentru cheltuielile de înmormântare efectuate în numele membrilor de familie sau nu, sunt incluse în 730 precompilate. În acest sens, rețineți că deducerea datorată pentru acest tip de cheltuieli este de 19% pentru o limită maximă de 1550 de euro, deci până la 294,5 euro.

Taxe deductibile educație suportate de către contribuabil reprezintă una dintre noutățile introduse în modelul 730 pre-compilată, deoarece acestea au fost introduse recent în modelul 730 pe 2018.

În acest sens, amintim schimbările importante introduse de decretul La Buona Scuola și Legea privind stabilitatea:

Deductibilitatea taxelor de școlarizare pentru toate tipurile de instituții începând de la grădinițe până la universitate, inclusiv la taxele de școlarizare și cantina școlară.
Deductibilitatea contribuțiilor voluntare pentru inovarea tehnologică, construirea școlii și extinderea ofertei de formare.

După ce ați depus aceste acte, solicitați agenției și un certificat fiscal pe care să îl trimiteți la ANAF în România, în localitatea (județul) de apartenență, pentru a face dovada că plătiți taxe în altă țară și nu veți mai apărea în evidența lor cu rol de contribuabil.

Pentru modulul 730 și, în prealabil, o amănunțită informare, vă recomandăm să accesați site-ul Agenzia delle Entrate.

Pentru informații din România privind declarația fiscală a acelora care nu plătesc taxe în Italia, accesați AICI