Au legat primarul de un camion, l-au târât pe străzi, pentru că nu și-a onorat promisiunile electorale

Unsprezece oameni au fost arestați în sudul Mexicului, marți, după ce primarul lor a fost scos cu forța din biroul său, bătut, apoi legat de un camionetă și târât pe străzile orașului.

Biroul procurorului general din Tuxtla Gutiérre a declarat într-un comunicat de presă că incidentul a avut loc marți în orașul Las Margaritas, când un grup de persoane a luat cu asalt biroul primarului Jorge Luis Escandón Hernández și a provocat deteriorarea clădirii, pe lângă atacarea acesteia.

Grupul de fermieri supărați i-a cerut primarului să construiască un drum așa cum acesta promisese în timpul campaniei sale, potrivit Excelsior. Poliția de stat a reușit în cele din urmă să-l salveze pe primar.

Incidentul a provocat o luptă între localnici și poliție, lăsând cel puțin 20 de răniți și 11 arestați.

Procuratura generală a declarat într-un comunicat de presă că Hernández este „în siguranță” și că a fost examinat de medici după incident.

Acesta a fost al doilea atac din acest an al localnicilor care i-au cerut primarului să-și păstreze promisiunile campaniei de a construi drumul. În urmă cu patru luni, un grup de bărbați au distrus biroul primarului în lipsa acestuia.

Parchetul de stat a condamnat atacul violent și s-a angajat să implementeze mai mulți ofițeri pentru a „garanta statul de drept și securitatea în întregul stat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.