Austria închide șapte moschei și expulzează imamii

Închiderea are loc prin decret al cancelariei însărcinate cu chestiunile religioase iar acest decret nu este contestabil.

Toleranță zero în Austria împotriva musulmanilor. Guvernul de ultra-dreapta a anunțat închiderea a șapte moschei și expulzarea unor imami. Liderii asociației Atib, turco-islamice ale Uniunii pentru parteneriatul cultural și social în Austria, sunt acuzați de finanțare ilegală din străinătate și, prin urmare, încălcarea Legii austriece asupra Islamului. În plus, alți patruzeci de imami riscă să-și piardă permisele de ședere.

Închiderea se referă la patru moschei din Viena, două în Austria Superioară și una în Carintia. Închiderea are loc prin decret al cabinetului însărcinat cu chestiunile religioase și nu este contestabil. După cum a reiterat Cancelarul Kurz (Oevp) „în Austria nu există loc pentru societăți paralele și nici pentru radicalizări”. Reprezentantul FPO Heinz-Christian Strache a adăugat că „nu tolerăm predicatorii la ură care acționează în numele religiei”. Sursa tgcom24

O altă țară ostilă islamului este Japonia. Din ce în ce mai multe guverne încep să ia măsuri împotriva prozelitismului islamic.