Autorităţile din Germania au confiscat maşinile de lux ale românilor care încasau ajutor social

Asta chiar în ziua în care aceştia s-au dus să ridice indemnizaţia lunară.

Parchetul din Duisburg a finalizat cu succes o anchetă asupra mai multor cetățeni români care primesc ajutoare sociale de la statul german și vin să le ridice la volanul unor mașini de lux.

Potrivit presei germane, polițiștii au supravegheat sediul a două Job Center și au confiscat mai multe mașini aparținând celor veniți să-și ridice banii.

Procurorul-șef Stefan Muller a explicat într-un interviu apărut în spiegel.de faptul că mai multe persoane din cele puse acum sub acuzare s-au prezentat să-și ridice ajutorul la volanul unor autoturisme Mercedes E-Class sau BMW seria 5, mai scrie sursa citată.

Au venit să ridice ajutprul social la volanul unui Mercedes AMG E Class

„Cineva a venit la agenție cu un Mercedes AMG de 500 de cai putere. Este greu să-ți iei așa ceva din ajutoare sociale.”, a declarat Muller.

Conform legii germane, orice persoană care beneficiază de Hartz IV (ajutor social de stat) trebuie să completeze o declarație de avere și poate deține un autoturism în valoare maximă de 7.500 de euro.

Cei mai mulți dintre cei anchetați acum au declarat la poliție că mașinile nu le aparțin, ci le-au împrumutat. Pe lângă români, în aceleași situații au fost înregistrați și cetățeni bulgari și, potrivit autorităților germane, cei mai mulți dintre ei fac parte din clanuri de interlopi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.