Avertizare ONU: Yemenul afectat de cea mai mare foamete din ultimii 100 de ani

Yemen s-ar putea confrunta cu cea mai mare foamete din ultimii 100 de ani, dacă atacurile coaliției care este condusă de Arabia Saudită nu vor înceta.

Acest avertisment a fost lansat de către Organizația Națiunilor Unite.

Lise Grande, coordonatorul ONU pentru Yemen, a spus că, dacă războiul va continua, foametea ar putea cuprinde toată țara în următoarele 3 luni, punând viețile în pericol a 12 sau 13 milioane de oameni.

”Cred că mulți dintre noi s-au gândit că intrând în secolul 21 este inimaginabil să vedem o foamete precum cea din Etiopia sau cum am văzut în Bengal sau în anumite părți din Uniunea Sovietică – ceea ce este inacceptabil.

Mulți dintre noi am fost siguri că așa ceva nu se va mai întâmpla din nou, și cu toate astea în Yemen se întâmplă exact asta.” – a declarat Lise Grande, potrivit The Guardian, care citează BBC News.

Yemenul este sfâșiat de un război civil care durează de mai bine de 3 ani, după ce rebelii houthi, sprijiniți de Iran, au acaparat o mare parte din țară, inclusiv capitala.

O coaliție care este condusă de Arabia Saudită se luptă acum cu rebelii, pentru a sprijini un guvern care este recunoscut internațional.

Civilii au fost prinși la mijloc în acest război, iar cel puțin 10.000 de oameni au fost uciși până acum, iar milioane s-au refugiat.

”Nu există nicio îndoială asupra faptului că ar trebui să ne fie rușine și că ar trebui în fiecare zi când ne trezim să încercăm să facem tot ceea ce este posibil să ajutăm oamenii care suferă și să punem capăt conflictului.” – a mai spus Grande.

În Yemen, copiii mor din cauza foametei. Localnicii mănâncă frunze, să supraviețuiască. Națiunile Unite și donatori individuali au început să trimită ajutoare alimentare în nordul Yemenului, unde, din cauza foametei, oamenii au început să mănânce frunze.

Oficialii acestor grupuri de ajutor încearcă să se asigure că alimentele vor ajunge într-adevăr la cei care au nevoie și nu vor fi deturnate.

Mai exact, mâncarea ar trebui să ajungă la un district care se numește Aslam, unde jurnaliștii Associated Press au găsit familii care mâncau frunze. Oamenii au ajuns în această situație disperată din cauza autorităților, care manipulează distribuirea ajutoarelor și nu vor să accepte aplicarea unei metode de înregistrare biometrică a celor care primesc aceste alimente.

Recent, un localnic și-a îngropat fiica în vârstă de 3 ani, pe nume Zaifa, din cauza subnutriției. Și sunt multe familii în Yemen în care copiii mor din cauza foametei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.