Aveți bilete la Ryanair pentru 25 iulie 2018? – Grevă în Italia

Protestul face parte din agitația care va implica personalul companiei în Belgia, Portugalia și Spania

Piloții Ryanair și însoțitorii de zbor din Italia vor face grevă pe 25 iulie, timp de 24 de ore. Anunțul Filt Cgil și Uiltrasporti, explicând că mobilizarea în cadrul protestului implică personalul companiei aeriene din Belgia, Portugalia și Spania. „Invităm miniștrii Di Maio și Toninelli să intervină, astfel încât companiile străine care operează în Italia să respecte legile”, spun sindicatele.

Ryanair se pregătește să facă față celei mai mari lupte din istoria sa. În cazul în care Ryanair ținând greva în Italia, la 25 iulie, timp de 24 de ore, extinzând protestul și în Belgia, Spania și Portugalia, nu vor fi rezolvate disputele contractuale, se va extinde greva și Joi, 26 iulie „împotriva abordării greșite a contractelor lucrătorilor săi“, spun sindicatele din aceste patru țări. Și, în conformitate cu sindicatul spaniol Sitcpla, participarea ar trebui să fie masivă cu 4-5 mii de angajați care vor face grevă și implicând astfel, aproximativ 200 de zboruri care vor rămâne la sol.

Angajații susțin că datorită costului redus patronul irlandez nu respectă drepturile lucrătorilor din fiecare țară în care operează și nu recunoaște reprezentanții aleși din fiecare organizație de a face un contract colectiv convenabil. Solicită, de asemenea, ca aceștia să nu mai trebuiască să plătească uniforma, mâncarea și apa când sunt la muncă.

Între timp, compania lui Michael O’Leary, RyanAir va avea de a face cu o grevă de 24 de ore, proclamată în Irlanda pentru joi, 12 iulie, ziua în care coincide cu începerea sărbătorii în Emerald Isle afectând mii de călători care doresc să plece din Dublin. În acest caz, disputa dintre lucrători și companie se referă la gestionarea transferurilor de piloți între diferitele baze ale companiei Ryanair. Potrivit sindicatului, compania „nu ia în serios” cererile piloților.

În ceea ce privește protestul din Italia, Filt Cgil și Uiltrasporti explică faptul că „marea majoritate a piloților și însoțitorii de zbor Ryanair sunt nemulțumiți“ și „este inacceptabil ca societatea, în ciuda deciziilor judiciare și în ciuda celor mai elementare drepturi, continuă să „prefere” unilateral să decidă în defavoarea angajaților”.

Potrivit celor două sindicate „Acest lucru slăbește puterea de negociere a lucrătorilor și împiedică să pornească un cadru oficial de negociere cu sindicatele cele mai reprezentative care să conducă rapid la definirea unui contract colectiv de muncă, pentru a asigura demnitatea personală și profesională a salariaților, a condițiilor sociale, de securitate  și protecție sindicală „.

Filt Cgil și Uiltrasporti „invită“ miniștrii Muncii și Dezvoltării, Luigi Di Maio, și de la Transport, Danilo Toninelli, să intervină, astfel încât companiile străine care operează în Italia, să respecte legile Italiei și să nu eludeze „hotărârile judecătorești, nici drepturile lucrătorilor garantate de Constituție”. În cele din urmă, sindicatele promit „bătălia” până când Ryanair „nu va înțelege că abordarea adoptată până în prezent este contrară intereselor acționarilor, angajaților și mai ales a pasagerilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.