Avion prăbușit – 157 de oameni la bord – nu se știe dacă sunt supraviețuitori

ADDIS Abeba -un avion Etiopian Airlines s-a prăbușit în timp ce se îndrepta spre Nairobi. Premierul etiopian a făcut un comunicat adăugând că sunt multe victime.

Compania aeriana Etiopian Airlines a raportat că la bordul Boeing-ului 737, prăbușit la scurt timp după decolare de pe aeroportul de la Addis Abeba, erau 149 de pasageri și 8 membri ai echipajului.

Tragedia a avut loc la ora locală 08.44, la șase minute după decolare, la aproximativ 50 mile sud de capitala etiopiană.

Avionul, un Boeing 737-800 max, cu numărul de zbor ET 302, a pierdut contactul imediat după decolare de pe Bole International Airport în capitala etiopiană.

Avionul a căzut la Bishoftu, la sud-est de Addis Abeba. Compania aeriană anunță că erau la bord 149 de pasageri și opt membri ai echipajului.

„În acest moment operațiunile de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare și nu avem nici o informație confirmată despre supraviețuitori sau posibile cauze ale tragediei” „Personalul de la Etiopian Airlines va fi trimis la locul incidentului și va face tot posibilul pentru a asigura serviciile de urgență”, a adăugat compania aeriană.

Un centru de informare va fi disponibil în curând pentru familiile sau prietenii celor care au fost în avion.

Guvernul etiopian și-a exprimat cele mai profunde condoleanțe familiilor care și-au pierdut pe cei dragi în zborul regulat programat spre Nairobi, Kenya în această dimineață, a declarat biroul primului ministru etiopian Abiy Ahmed, pe Twitter.

Etiopia Airlines și-a câștigat reputația de a fi una dintre cele mai bune companii aeriene din Africa. Are un bun record de securitate și o nouă flotă de avioane pe continentul african, potrivit site-ului său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here