Avion prăbușit lângă Moscova: 71 oameni la bord, NICIUN SUPRAVIEȚUITOR

Aeronava, de la Saratov Airlines, tocmai ieșise din capitala rusă și se îndrepta spre orașul Orsk, în Ural.

Un avion rusesc s-a prăbușit la sud-est de Moscova, cu 71 de persoane la bord. Aeronava, aparținând companiei Saratov Airlines, se îndrepta spre orașul Orsk, situat în Ural. Tocmai ieșise din capitala rusă și s-a prăbușit într-un câmp la sud-est de oraș, la o distanță de aproximativ 80 de kilometri. Potrivit agenției de știri Interfax, avionul s-ar fi ciocnit cu un elicopter al Poștei aflat în  decolare.

Salvatorii: „Fără supraviețuitori” – O sursă de la serviciile de urgență a declarat agenției Interfax că nu există șanse de a găsi supraviețuitori: 65 de pasageri au fost la bord, șase sunt membrii echipajului.

Precipitat cinci minute după decolare – Avionul, un Antonov An-148, a decolat de pe aeroportul Domodedovo și s-a prăbușit la cinci minute mai târziu, la 11:22 ora locală, pe un câmp în districtul Ramensky, în apropiere de satul Argunovo. Aeronava a dispărut de pe radar chiar înainte de a se prăbuși. Radarul a urmărit coborârea, la o viteză de 3.300 de picioare pe minut (aproximativ o mie de metri pe minut), înainte de a pierde semnalul. Cu privire la cauzele accidentului, pentru moment există „ipoteze diferite”, spun serviciile de urgență, inclusiv „condițiile meteorologice nefavorabile, eroarea umană sau defect tehnic”.

Martorii: „L-am văzut cum cădea în flăcări” – Martori din satul Argunovo au declarat jurnaliștilor că au vazut avionul cum cădea din cer în flăcări.

Moscova: 150 de salvatori și 20 de vehicule desfășurate – Ministerul rus de urgențe a anunțat că a trimis echipe de salvare de 150 de persoane și 20 de vehicule la locul prăbușirii. Potrivit presei rusești, zona nu poate fi accesată cu mașina, iar salvatorii trebuie să meargă pe jos. Autoritățile ruse au confirmat că fragmente ale avionului au fost găsite la aproximativ 40 de kilometri de aeroport, potrivit Tass.

Antonov, primul zbor din 2004 – Carlinga avionului se întinde pe un vast perimetru în jurul locului de prăbușire. Un avion twin-jet construit de constructorul ucrainean Antonov, An-148 și-a efectuat primul zbor în 2004. Poate transporta până la 80 de pasageri la o distanță de 3.600 de kilometri. Acest model a avut deja în trecut cinci accidente care implică trenul de aterizare, sistemul electric și sistemul de direcție.

Putin solicită să fie instituită o comisie de investigare a incidentului – Președintele rus Vladimir Putin a instruit guvernul să înființeze o comisie specială pentru a investiga prăbușirea avionul în vecinătatea Moscovei. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus acest lucru, potrivit agenției Tass. Președintele rus și-a exprimat condoleanțe pentru victimele teribilului incident.