Bagajele de mână plătite – Antitrust suspendă noile reguli ale Ryanair și Wizz Air

Pentru Antitrust „solicitarea unui supliment pentru un element esențial al contractului de transport aerian oferă o reprezentare falsă a prețului real al biletului”

Autoritatea Antitrust a suspendat, ca o măsură de precauție, noile reguli privind bagajele de mână ale companiilor aeriene low-cost Ryanair și Wizz Air care ar intra în vigoare la 1 noiembrie 2018.

Conform noii politici, „este un cost suplimentar din prețul bagajelor de mână (trolley), care totuși reprezintă o povară necontingentă și previzibilă pentru consumator care ar trebui inclusă în tariful standard „.

„Ca rezultat – potrivit Antitrust – solicitarea unui supliment la un element esențial al acordului de transport aerian, ca bagaje de mână, dă o falsă reprezentare a prețului real al biletului și strică oarecum comparația cu ratele altor companii, înșelând consumatorul „.

Conform deciziei Autorității, Ryanair și Wizz Air va trebui să suspende provizoriu orice activitate de a solicita un preț premium – peste cota standard – pentru transportul unui bagaj de mână, punerea în mod gratuit pentru consumatori, la bord sau în cală, a unui spațiu echivalent cu cel proiectat pentru transportul bagajelor de mână în aeronavă.

Companiile trebuie să notifice Autoritatea în termen de 5 zile  măsurile luate în conformitate cu decizia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.