Băiețel de șase ani decapitat în fața mamei sale, cu un ciob de sticlă – Motivul? Absurd

Zakaria Al-Jaber este numele copilul decapitat în fața mamei sale în Medina, Arabia Saudită, în timp ce vizita un altar al Profetului Mohamed: motivul este înfiorător

Copilul de 6 ani a fost smuls din brațele mamei sale după ce a vizitat altarul Profetului Mohamed, potrivit martorilor. O scenă sfâșietoare care a șocat pe toată lumea prezentă și care a stârnit mânia întregii lumi.

Acestea sunt pozele lui Zakaria Al-Jaber, (vezi video mai jos) băiatul de șase ani care a fost decapitat în fața mamei sale în Medina.

Zakaria Al-Jaber și mama sa au vizitat un altar al profetului Mohamed, când un grup de bărbați s-au apropiat și au întrebat dacă sunt musulmani șiiți.

După ce mama a răspuns da, un taxi oprit lângă ei și fiul i-a fost smuls din brațe. Micuțul Zakaria a fost apoi decapitat cu o „bucată de sticlă” pentru că ”aparține unei ramuri greșite a Islamului.” Șoferul de taxi a spart o sticlă și cu un ciob a străpuns gâtul copilului și apoi i l-a tăiat de tot. Mama a leșinat pe loc.

Circulă pe rețelele sociale un slogan cu #JusticeforZakaria. Oamenii sunt indignați și cer dreptate pentru micuța victimă. Campania #JusticeforZakaria are ca scop să crească până își atinge scopul, sensibilizând justiția țării respective, pentru judecarea celui vinovat.

„Sicriele mai mici sunt cele mai grele”, a scris un utilizator Twitter. Hashtag-ul a fost deja partajat pe scară largă online. Alții au postat sfâșietoare anunțuri pe social media, tribut pentru Zakaria. Shia Rights Watch, un grup activist din Washington DC, a declarat:

„Nu au existat intervenții de la nimeni și nici un răspuns din partea autorității până acum. Comunitatea Shiite Saudite s-a întâlnit în semn de doliu, pentru a arăta solidaritate părinților greu loviți. Comunitatea a raportat, de asemenea, că acest incident este rezultatul încălcărilor continue și lipsa de protecție din partea autorității Saudite împotriva populației Shiite. Shiites Saudite au fost supuse represiunii militare de către guvernul lor și mulți șiiți sunt încarcerați și numărul morților este în continuă creștere.”

Ramura predominantă a Islamului în Arabia Saudită este Sunni și reprezintă aproximativ trei sferturi din populație.

Activiștii pentru drepturile omului declară că practicanții altor forme de credință, inclusiv șiiți, sunt persecutați.

Inadmisibil și imposibil de înțeles sau de justificat o astfel de crimă. În mileniul trei să mori la șase ani pentru ceva care nici măcar nu înțelegi este categoric inacceptabil. Este de necrezut că Allah, sau oricare altă Divinitate, poate cere așa ceva pământenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here