Băiețelul născut fără un picior, căruia i-a fost furată proteza, va putea merge din nou

Unui copil i s-a furat un picior protetic care costă  $10.000. El va putea în curând să meargă, prin sprijinul medicilor și a comunității locale.

Josiah Rainey, de trei ani, are sindromul vacterl, un defect de naștere foarte rar care l-a făcut să se nască fără piciorul stâng. El se baza pe o proteză, dar aceasta i-a fost furată din mașina mamei sale.

„Furtul a fost ceva atât de șocant și dezgustător”, a spus mama lui Josiah, Brie, de 30 de ani.

Când au aflat despre furt, medicii de la spitalul de copii Shriners din St. Louis, Illinois, care l-au îngrijit pe Josiah timp de doi ani, s-au oferit să doneze o nouă proteză. Și mai mult, au organizat o campanie de strângere de fonduri în care au adunat suficient și pentru a-i cumpăra copilului un scaun cu rotile. „Am avut un răspuns copleșitor din partea comunității și este minunat”, a spus Brie.

Brie a descoperit furtul pe 1 martie când s-a urcat în mașină. Ea lăsase vehiculul descuiat cu o noapte înainte, deoarece fiica lor Aaliyah, de 4 ani, adormise în spate și ea a trebuit să o aducă în brațe în casă.

„Eu nu las de obicei, mașina neîncuiată”, a spus Brie.  „La început, găsind interiorul răvășit, am dat vina pe soțul meu, dar apoi, când nu am putut găsi portofelul, mi-am dat seama că și rucsacul lui Josiah dispăruse și că… era  proteza în acel rucsac „. „Am fost imediat devastată dar nu am avut timp de altceva, a trebuit să duc copiii la școală și a trebuit să-mi anulez cardurile de credit.”

Brie a raportat furtul la poliție și a cerut prietenilor și rudelor să răspândească vocea despre piciorul protetic în speranța că hoții ar înapoia măcar atât.. Părinții ei, Karen, de 54 ani, și Keith Stephens, de 55 ani, au căutat până și prin tomberoanele din cartier, în speranța că hoții ar fi aruncat proteza, nefiindu-le de folos.

Din fericire, Josiah, care purta un picior protetic de la vârsta de un an, nu a fost tulburat de furt.

Brie, de asemenea, a explicat că Josiah poartă proteza în fiecare zi. Proteza furată era acoperită cu autocolante Minion.

„Lucrăm cu un fizioterapeut în fiecare săptămână pentru a-l ajuta să meargă”, a mai spus Brie,  „îi place să meargă cât mai repede posibil, adoră mersul pe jos în parc, urcatul pe treptele scărilor”.

După furt, Spitalul Shriners pentru copii din St. Louis, Illinois, care a avut grijă de Josiah timp de doi ani, s-a oferit să doneze un picior lui Josiah. Ei speră ca membrul protetic să fie gata într-o săptămână, chiar dacă procesul normal poate dura până la patru luni.

S-a lansat și o campanie de strângere de fonduri  pentru un scaun cu rotile pentru Josiah, după ce firma de asigurări a lui Brie a refuzat să-l acopere. Campania a colectat $4,160 în doar cinci zile.

Brie, căsătorită cu managerul magazinului Craig, de 30 de ani, a declarat că Josiah și-a păstrat mereu atitudinea pozitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.