Banala păpădie

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

O nouă speranţă pentru oamenilor bolnavi de cancer din întreaga lume. Vestea bună vine din partea departamentului de Chimie şi Biochimie a Universităţii din Windsor, Canada.

Studiul efectuat de specialiştii de acolo a dezvăluit faptul că rădăcina păpădiei pur şi simplu „ucide” celulele infectate cu cancer, fără să dăuneze celorlaltor celule ale organismului. Savanţii canadieni au ajuns la concluzia – minunată de altfel – potrivit căreia rădăcina firavei şi atît de desconsideratei păpădii are efecte mai puternice decît chimoterapia, deoarece ucide complet celulele atinse de această boală. În primă fază, echipa condusă de Siyaram Pandey a observat că extractul de rădăcină de păpădie a împins la sinucidere boala cea mai rezistentă la tratament – leucemia mieloidă cronică. Pentru ca mai apoi să constate şi faptul că tratamentul repetat cu doze mici de păpădie ucide pur şi simplu absolut orice tip de celulă canceroasă. John Di Carlo, un bărbat în vîrstă de 72 de ani – bolnav de leucemie – s-a convins personal de puterile miraculoase ale acestei plante. După mai bine de 3 ani în care a fost subiectul unor nenumărate, agresive şi intense şedinţe de chimioterapie, bărbatul a aflat cu dezamăgire şi stupoare că acestea nu au avut niciun efect. Aşa că, a fost trimis de către echipa de medici care îl trata să îşi petreacă ultimele zile în sînul familiei – la soţie şi la cei patru copii ai săi. Pentru că oricum nu avea nimic de pierdut şi doctorii nu îi oferiseră nicio altă alternativă, John a început să bea zilnic ceai din rădăcină de păpădie, ca ultimă bătălie a lui împotriva bolii necruţătoare care îi măcina trupul. Potrivit presei nord-americane, la nici mai mult nici mai puţin de 4 luni de la prima cană de ceai-minune, cancerul bărbatului a intrat în remisie evidentă. Asta se întîmpla în anul 2010. John este bine sănătos şi în ziua de astăzi. Această plantă firavă are mult mai multe efecte curative decît ar părea la prima vedere – spunem asta deoarece în viziunea majorităţii, păpădia e o simplă buruiană nefolositoare, o “chestie” în care sufli ca să-ţi pui dorinţe.

Dimpotrivă, ea este extrem de valoroasă!  Provine din Grecia şi numele ei original este Taraxacum Officinale – “Remediu oficial pentru boli”. Este un foarte bun diuretic – lucru care stimulează puternic secreţia bilei, vindecă arsurile stomacale, reduce nivelul colesterolului, detoxifică ficatul, tratează probleme ale rinichilor, vindecă boli de piele uşoare – arsuri de soare, acnee etc. Frunzele păpădiei sînt bogate în fibre, potasiu, fier, zinc, vitaminele A, C, D, E, K şi o parte din vitaminele din complexul B. Se ştie de ani de zile că ea conţine pînă la 535% din doza necesară de vitamina C şli 110% din doza zilnică recomandată de vitamina A. Sînt folosite şi în gastronomie (salate) – mai ales de către raw vegani. Florile se folosesc în producerea anumitor vinuri. Iar pînă acum, rădăcinile erau folosite ca – nu o să ghiciţi! -… înlocuitor de cafea.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •