Bandele rivale din Cape Town fac un armistițiu și duc împreună mâncare săracilor

Africa de Sud a înregistrat o scădere de 75% a criminalității în timpul pandemiei.

Acum, membrii bandelor rivale din Cape Town se reunesc pentru a colecta și distribui produse esențiale nevoiașilor.

„Ceea ce vedem că se întâmplă aici este literalmente un miracol”, a declarat pentru BBC News Andie Steele-Smith, un pastor care lucrează cu membrii bandelor din comunitate, pentru a le a aduce pe drumul cel bun. Potrivit goodnewsnetwork.org.

Înainte de pandemie, Africa de Sud avea unele dintre cele mai mari rate de criminalitate de pe continent. Însă acum, noile circumstanțe au creat schimbări care duc la o acoperire de glorie.

Guvernul a impus unele dintre cele mai stricte reguli de carantină din lume, inclusiv interdicția de a vinde alcool și țigări.

Măsurile au avut un succes – iar membrii bandei au suferit la fel de mult ca oricine altcineva.

„Am primit un apel de la doi lideri de bandă, amândoi spunând: ‘Andie, nu v-am întrebat niciodată despre nimic, dar murim împreună de foame'”, a spus el pentru Australian Shepherd BBC News.

„Și doar m-am gândit că dacă acești copii vor muri de foame, restul comunității va fi în conflict serios”.

Andie a venit cu un plan care nu numai că va satisface nevoile comunității în acest moment, dar îi va arăta acestor tineri un nou sens al scopului aflării pe lume.

El a cerut membrilor care, în mod normal, ar încerca să se ucidă unii pe alții, să lucreze împreună pentru a atinge un scop comun: furnizarea de hrană și alte produse esențiale, cum ar fi săpun, celor nevoiași.

Preston Jacobs, membru al bandei „americanilor”, a declarat pentru BBC că „este frumos” să faci ceva pozitiv pentru comunitate.

„Acum văd că există și oameni drăguți și oamenii iubesc ceea ce facem noi acum.”

Sansi Hassan de la banda „Copiii inteligenți” și-a exprimat speranța că armistițiul va deveni permanent, spunând:

„Dacă poate rămâne așa, atunci nu va mai exista lupte între bande”, a spus el. „Și fiecare bandă va fi de acord cu noi”.

Andie, fost bancher care s-a mutat din Sydney în Africa de Sud pentru a deveni pastor în urmă cu cinci ani, și-a exprimat mândria pentru ceea ce fac acești tineri. „Sunt mândru de voi. Literalmente, dacă aș muri astăzi și aș muri un om fericit.”

Dar, totuși, de ce nu se dizolvă bandele respective sau să se transforme în asociații sau grupuri de tineri preocupați doar de astfel de acțiuni bune?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.