Bani aruncați nici măcar de pomană! – Cât ne costă politica?

Nu se mai face politică în România de foarte multe decenii

Nu fac politică. Așa spunem toți. Politica înseamnă cum îți drămuiești banii și gospodăria, cum și cu cine iei deciziile în familia ta. Problemele copiilor, problemele dintre soți, atitudinile față de neamuri și vecini și  așa mai departe…  Dar mai ales resursele, cum să le chibzuiești și cum să obții altele.

De ce nu se pricepe românul să aleagă? Sau mai bine spus de ce nu știe ce să facă după ce a ales.

Fiindcă nici în casa lui nu este bun la politică. Noroc de nevastă sau de soacră și, în cazuri fericite, de copiii mai luminați cu duhul! Aceștia duc greu casei în timp ce el, bărbatul casei, bea și suduie.

Românul bea, suduie și dă drumul la muzică, maneaua să trăiască, unde i se zice de dujmani, bani și valoare!. Mai frige un grătar și bea să uite de necaz. Necazul este el,  chiar el însuși. Se ceartă în casă fără să știe care este subiectul și care predicatul. Ferească Domnul să-i spui în față că este un nefericit nătâng ignorant, scoate furca, îți zice cum a auzit la televizor: comunist, fascist, reacționar, anarhist. Și, este dovedit deja, majoritatea nătângilor de soi au școli înalte! Ia priviți marii (unii) intelectuali ai țării ce fain frumos s-au pricopsit pe banii statului cumva! Așa că, nu vă ducă mintea doar spre omul necăjit. Cel mai rău au făcut țării tocmai cei cu multă carte!

Între timp, unii, care se cred mai descurcăreți, dar sunt tot români, candidează, mai și câștigă alegerile. Cu o găleată colo, niscai mălai, țuică sau promisiuni, dincoace, ori învrăjbire, uite-l frumușel alesul poporului!

Odată instalați pe fotolii, cum nu au habar de politică, ce fac ei? Primesc ordine. De la cine primesc ei ordine?  De pe la cei care dețin bani mulți, câteva familii organizate în stil mafiot. Dar și de la marile puteri. Fie că vorbim de U.E. sau de țările foarte bogate care sunt așa, foarte bogate, prin jaf direct sau subtil.

La români funcționează mai bine decât orice vrajba. Uite un exemplu: Băsescu nu mai e la putere dar românii al naibii, sunt băsiști și înjură nebăsiștii. Și alte exemple pot intra aici. PSD nu este un partid politic, ci doar o turmă care simulează politica. De ce spun asta? Care este ideologia acestei grupări și câți dintre cei care se dau pesediști o cunosc? Despre alte partide și partiduțe nici nu mai vorbim, deoarece ele sunt sateliți mai mult sau mai puțin fățișe ale PSD sau sunt atât de buimace și cu oameni așa de oportuniști încât nu le poți spune partide. Unde sunt partidele și politicienii de altă dată! Mă refer la vremurile petrecute între începuturile anilor 1800 și până la ziua când occidentul ne-a vândut sovieticilor, iar acum se ,,milostivesc,, considerându-ne europeni, de parcă am fi situați cine știe unde altundeva!…

Nu se mai face politică în România de foarte multe decenii. Nimeni dintre cei care vorbesc de politică nu au deschis în viața lor o carte despre ideologiile politice și nici nu au vreo viziune. Sunt doar niște oameni, majoritatea semianalfabeți, care vor o pâine fără muncă sau care sunt perfizi și vor să-și protejeze prin mișmașuri politice, agoniseala ilicită.

Cât ne costă structurile statului care sunt în mâna politicienilor, neghiobi, așa cum sunt ei?

Avem camere legislative. Cât ne costă funcționarea acestor camere, și pe vremea unui mandat câte legi cu adevărat necesare oamenilor de rând și mai ales durabile, croiesc aceștia? Deci, vorbim cumva de productivitate și de utilitatea lor, ca să putem apoi aprecia dacă sumele cheltuite de contribuabil sunt justificate.

Avem Guvern, bine, dar avem și zeci de agenții pe lângă sau pe de alături de ministere. Cât ne costă acestea și ce fac ele, ce utilitate au pentru omul de rând?

Alte sisteme care se preocupa de orice altceva dar numai de treburile țării și ale oamenilor, nu. Dar costă!…

Serviciile secrete cum de nu mai sunt în slujba țării, ci doar în solda ei? Unde au fost aceste servicii pe parcursul jafului ultimelor trei decenii? Atunci, în slujba cui sunt?

Soluția? Nicidecum anarhia, nicidecum desființarea structurilor folositoare sau desființarea politicii. Ci alte criterii pentru candidatură, alte legi pentru cei care au câștigat alegerile, alte structuri care să garanteze controlul puterilor. Dar, mai ales, educarea omului de rând. Să nu mai fie iute învrăjbitorul sau învrăjbitul, fiindcă manipulatorii nației asta au și vrut.

Drag om bun și truditor român, puterea te-a vrut neștiutor și cu lehamitea față de politică și să-i înjuri mereu ca ei să poată fura în voie. Educă-te și învață să alegi dar mai ales învață CE să ceri alesului după ce i-ai dat votul. Învață să ții cu țara ta, nu cu rușii sau cu americanii, nu cu un nume de actual sau fost, și nu mai invoca tirania de dinainte de 89 fiindcă s-ar putea să o primești!

Cea mai trădătoare categorie de români este cea a intelectualilor, ei au TĂCUT ori au îmbrobodit mulțimea prin girul acordat politicienilor, prostituându-se, deci sunt niște târfe  ale acelor oameni care au distrus România. Fără girul intelectualilor țara nu ajungea aici, o ruină.

Fără girul armatei și al organelor de coerciție, chipurile sub ordin însă uitând jurământul cui l-a dat, țara nu ajungea la cea mai cruntă formă de sărăcire. Iată, adunăturile așa-zis politice, intelectualii, gradații, serviciile de informații, toate pot fi lesne acuzate de trădare și de subminare a Statului Român. Majoritatea celor care au acceptat să conducă instituțiile statului sunt demni de ștreang.

Cât a costat politica până acum este infinit mai puțin față de cât ne costă și ne vor costa consecințele operatului politicii. Țineți minte asta.

De ce oare nimeni nu pomenește niciodată despre legea răspunderii actului politic? De ce nimeni niciodată nu vorbește despre legi prin care să se poată trage la răspundere fapta oricărui om aflat în slujba statului și care se dovedește că nu apără interesele țării, ci ale găștilor de tip mafiot?

Care sunt domeniile care merg bine în România? Câți dintre înstăriții țării sunt prin merit? Cum stă România la sănătate, educație, apărare, locuri de muncă, salarii, protejarea produselor românești și câte alte argumente…? De ce stăm atât de precar când avem atâtea resurse? De ce ne pleacă pădurile peste granițe și ce părere are UE și mai ales politicienii despre asta? Câți meseriași au mai rămas în țară? Bine că avem clasă politică dar nu mai avem mână de lucru calificată!

Ce i-ai cere unui prim ministru dacă ai fi faţă în faţă cu el? …habar nu ai nu-i aşa? Ai cere tâmpioare irelevante sau ceva pentru stricta ta nevoie, cum ar fi o sticlă de rachiu! De ce te-ai supăra dacă te-aș găsi și pe tine vinovat de tot ceea ce se întâmplă? Nu-ți prea convine, nu-i așa? Atunci, pune inima și mintea la treabă și educă-te să nu mai fii așa cum ești azi.

România încotro – Arderi… arde spuza ta pe turta lor…  și pieptănatul babei devine impresia că… tu știi deja multe când nu știi nimic… – o țară în derivă sau deriva înseși…

VA URMA