Banii donați prin SMS pentru cutremurul de anul trecut din centrul Italiei nu au ajuns nici acum la destinație

italia 2016

Mai mult de 33 de milioane de euro au fost colectați prin SMS, după cutremurul care a devastat în august 2016 Marche și Lazio. Banii nu au ajuns la destinație – Procuratura a deschis o anchetă.

Datorită solidarității, mai mult de 33 milioane de euro au fost colectați prin intermediul campaniei folosind sms-uri, campanie inițiată a doua zi după cutremurul care la 24 august 2016 a distrus mai multe localități din centrul Italiei.

Nici măcar un euro din acești bani nu a ajuns la comunele distruse. A declarat asta Sergio Pirozzi, primarul localității Amatrice, pe scena de la Atreju, la o sărbătoare organizată de Fratelli d’Italia.

Procuratura a deschis o anchetă – relatează Il Fatto Quotidiano – Procurorii din Rieti vor primi în zilele următoare pe primarul Pirozzi, și vor investiga asupra acuzației faptului grav că nu au ajuns niciodată donațiile la municipalitatea pe care o conduce.

Cred că toți cei care au plătit câte cel puțin doi euro cu sms, au făcut-o pentru oamenii din Amatrice,  Norcia, Arquata … pentru toate comunele care la 24 august au suferit tragedia.“ Acestea sunt cuvintele primarului amatrician, rostite la Atreju. Continuă: „Ei au decis să nu dea nimic și să nu respecte voința populară. Și asta este devastator, pentru că, astfel, oamenii nu se vor mai încrede în campaniile de într-ajutorare. Chiar culmea – adaugă Pirozzi, – un comitet de oameni înțelepți, care nu sunt de fel înțelepți, a decis să aloce o parte din bani pentru …o pistă de biciclete în Civitanova, o comună neatinsă de cutremur.”  Primarul a mulțumit cetățenilor pentru banii donați pentru localitatea Amatrice:  „au manifestat atât de mult solidaritatea“, dar confirmă faptul că, din păcate,  fondurile sms nu au ajuns unde trebuia. Sinteza tgcom24.