Bărbat de 46 de ani agresează o fetiță de 10 ani – arestat

Un bărbat din localitatea vâlceană Scundu a fost reţinut de poliţişti după ce joi, 16 ianuarie, într-o scară de bloc din Râmnicu Vâlcea a pipăit o copilă în zona intimă.

Potrivit noilor informaţii furnizate de Poliţia Vâlcea, în această cauză a fost deschis un dosar penal pentru agresarea sexuală a unui minor.

Mama victimei a fost cea care a anunţat Poliţia, telefonic. În acest moment, suspectul se află încarcerat în arestul Poliţiei Vâlcea, urmând ca sâmbătă, 18 ianuarie, să fie prezentat instanţei de judecată pentru a fi arestat preventiv.

„Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Muncipiului Râmnicu Vâlcea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, efectuează cercetări într-o cauză penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală. În fapt, la data de 16 ianuarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi, prin apel direct, de către mama unei fete de 10 ani, cu privire la faptul că fiica sa ar fi fost agresată sexual de către un bărbat pe care nu-l cunoaşte, în scara unui bloc din cartierul Ostroveni.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, iar semnalmentele persoanei bănuite de comiterea faptei au fost transmise tuturor poliţiştilor din judeţ. Astăzi, 17 ianuarie a.c., poliţiştii au reuşit să identifice cu operativitate un bărbat de 46 de ani, din comuna Scundu, bănuit de comiterea faptei. Având în vedere probatoriul administrat, organele de cercetare penală au dispus reţinerea pe 24 de ore a bărbatului, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.”

Fapta s-a consumat în jurul prânzului, după ce micuţa a ieşit de la şcoală, în cartierul Ostroveni al municipiului Râmnicu Vâlcea.

Copila s-a trezit, în scara blocului în care locuia, cu un necunoscut care a intrat în vorbă cu ea, iar apoi a început să-i pipăie organele genitale. Speriată, ulterior când a ajuns acasă, a povestit părinţilor ce s-a întâmplat, iar aceştia au mers imediat la Poliţie pentru a depune plângere.

La scurt timp după ce s-a aflat fapta, bărbatul a fost dat în urmărire în tot judeţul, pe baza unor imagini obţinute cu ajutorul camerelor de luat vederi din zona în care locuia victima.

Unul dintre poliţiştii din localitatea de domiciliu a suspectului – Scundu – l-a recunoscut din imagini şi a ajutat la prinderea suspectului în mai puţin de 24 de ore de la producerea incidentului.

Este vorba despre un bărbat de 46 de ani, deşi în imagini pare mult mai bătrân. Vineri dimineaţa, 17 ianuarie, acesta a fost adus la Poliţia Râmnicu Vâlcea pentru audieri, unde i s-a deschis un dosar penal, sub coordonarea unui procuror. Scrie presa locală.

Reţinut pentru 24 de ore, este foarte probabil ca tot vineri să fie prezentat unui judecător cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.