Bărbaţi, femei şi copii supuşi muncii forţate sau victime ale reţelelor de proxenetism

standardele minime în materie de combatere a traficului de persoane
România reprezintă o sursă, o ţară de tranzit şi o destinaţie a victimelor reţelelor de trafic de persoane, se precizează într-un raport al Departamentului de Stat american.

„După cum s-a raportat în ultimii cinci ani, România reprezintă o sursă, ţară de tranzit şi destinaţie pentru bărbaţi, femei şi copii supuşi muncii forţate şi pentru femei şi copii victime ale reţelelor de proxenetism. România este o sursă semnificativă a victimelor traficanţilor în întreaga Europă. Bărbaţi, femei şi copii români sunt victime ale traficului pentru a fi exploataţi în agricultură, în construcţii, în servicii casnice, hoteluri şi întreprinderi, unii fiind forţaţi să cerşească în România şi în alte ţări europene. Femei şi copii din România sunt victime ale reţelelor de proxenetism în România şi în alte ţări europene”, arată Raportul Departamentului de Stat american intitulat „Traficul de persoane – 2017″.

Potrivit raportului, România se încadrează în categoria a doua, a ţărilor ale căror instituţii nu respectă încă standardele minime în materie de combatere a traficului de persoane, dar depun eforturi în acest sens.În categoria întâi sunt ţările ce respectă standardele minime pentru contracararea traficului de persoane. Sunt încadrate în această categorie statele vest-europene, precum şi Statele Unite, Australia, Israelul şi Coreea de Sud. În categoria a doua, alături de România, sunt ţări precum Afganistan, Albania, Argentina, Azerbaidjan, Brazilia, Croaţia, Egipt, Japonia, Grecia, Iordania, Japonia, Turcia şi Tunisia. Citește tot aici:ziuanews

standardele minime în materie de combatere a traficului de persoane