Bateriile de la mașinile electrice vor putea fi încărcate în doar 10 minute

Proprietarii de vehicule electrice ar putea în curând să intre într-o benzinărie, să își conecteze mașinile, să meargă la baie, să bea o cafea și în 10 minute, să iasă cu o baterie complet încărcată, potrivit unei echipe de ingineri.

„Am arătat că putem încărca un vehicul electric în zece minute, ceea ce ar ajunge pentru o distanță de 200 până la 300 de mile”, a declarat Chao-Yang Wang, profesor de inginerie chimică și profesor de știință și inginerie a materialelor. „Și o putem face menținând 2.500 de cicluri de reîncărcare sau echivalentul a jumătate de milion de mile de călătorie.”

Bateriile cu ioni de litiu se degradează atunci când sunt încărcate rapid la temperaturi ambiante sub 50 de grade Fahrenheit, deoarece, în loc de ioni de litiu, depozitele de litiu în punctele de pe suprafața anodului sunt introduse în anod de carbon fără probleme. Această placare cu litiu reduce capacitatea celulelor, dar poate provoca vârfuri electrice și condiții nesigure ale bateriei.

Bateriile încălzite peste pragul de placare cu litiu, atât pentru încălzirea externă cât și pentru cea internă, nu vor avea placare cu litiu.

Cercetătorii au dezvoltat anterior bateria pentru a o încărca la 50 ° F în 15 minute. Încărcarea la temperaturi mai ridicate ar fi mai eficientă, dar chiar și perioade lungi de căldură ridicată degradează bateriile.

„Încărcarea rapidă este cheia pentru a permite introducerea pe scară largă a vehiculelor electrice”, a spus Wang.

Wang și echipa sa și-au dat seama că dacă bateriile s-ar putea încălzi la 140 ° F doar 10 minute și apoi s-ar răci rapid la temperatura camerei, vârfurile de litiu nu s-ar forma și chiar degradarea căldurii bateriei nu s-ar produce. Ei raportează rezultatele lor în numărul de săptămâna Joule.

„Aducerea acestei baterii la 60 de grade Celsius (140 de grade F) este interzisă în arena bateriei”, a spus Wang. „Este prea mare și este considerat un pericol pentru materiale și ar reduce drastic durata de viață a bateriei.”

Răcirea rapidă a bateriei s-ar realiza cu ajutorul sistemului de răcire proiectat în mașină, a explicat Wang. Diferența mare de la 140 de grade la aproximativ 75 de grade F va ajuta, de asemenea, la creșterea ratei de răcire.

„Tendința de 10 minute este pentru viitor și este esențială pentru adoptarea vehiculelor electrice, deoarece rezolvă problema anxietății de autonomie”, a spus Wang.

Adăugarea la reducerea anxietății de autonomie – teama de a rămâne fără energie, fără niciun fel sau timp pentru reîncărcare – va fi, potrivit Reuters, înființarea a 2.800 de stații de încărcare în Statele Unite, finanțate cu peste 2 miliarde de dolari cu penalitățile plătite de Volkswagen după ce a recunoscut că a înșelat cu emisiile la motoarele pe motorină. Aceste stații de încărcare vor fi în 500 de locații.

Bateria cu auto-încălzire folosește o folie subțire de nichel cu un capăt conectat la borna negativă și cealaltă care se extinde în afara celulei pentru a crea un al treilea terminal. Un senzor de temperatură conectat la un comutator face ca electronii să curgă prin folia de nichel pentru a finaliza circuitul. Acest lucru încălzește rapid folia de nichel prin încălzirea cu rezistență și încălzește interiorul bateriei.

Departamentul de Energie al SUA a sprijinit această lucrare. Trimiteți feedback

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.