Băutorii în ”era Covid” ignoră riscurile pentru sănătate

Creșterea consumului de alcool în timpul pandemiei a creat un grup de oameni care nu se consideră alcoolici, dar au dificultăți în a se abține de la alcool pentru o perioadă de timp.

Acest grup, care încep să fie numiți băutori din zona gri, riscă să aibă probleme de sănătate legate de alcool.

Termenul relativ nou „a băut în zona gri” descrie persoanele care consumă mai mult decât o cantitate moderată de alcool, dar nu îndeplinesc criteriile de dependență.

Deși s-ar putea să nu bea în fiecare zi sau să bea o băutură dimineața devreme (obicei larg răspândit al unui alcoolic), este posibil să fie atras de alcool și să renunțe cu greu.

Mulți dintre acești oameni nu se văd ca având nevoie de ajutor. Orice creștere pe scară largă a nivelului de consum de alcool este importantă.

Deși majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu riscul de dependență, există o serie de probleme grave de sănătate asociate cu consumul crescut de alcool de care nu sunt atât de conștienți.

Acestea includ boli de inimă și o serie de tipuri de cancer, inclusiv la intestine și la sâni.

Litri de alcool achiziționați în magazine din aprilie 2018 până la 1 martie 2021:

Deși consumul general de alcool a scăzut lejer în ultimii ani, apar dovezi că unele persoane și-au crescut consumul.

Cel mai mare segment al populației și-a crescut achizițiile cu 5,3 milioane de litri de alcool (+14,3%) din 2019 până în 2021.

În același timp, au crescut vătămările fizice cauzate de alcool, cu o creștere semnificativă a internărilor în spital și a deceselor legate de alcool.

Public Health England a colectat rezultatele a 18 sondaje privind consumul auto-raportat de alcool în timpul pandemiei.

Între 11% și 37% au declarat că au băut mai puțin, dar între 14% și 26% dintre oameni au raportat că au băut mai mult decât de obicei.

Acest lucru este deosebit de îngrijorător, deoarece știm că majoritatea oamenilor subestimează cât de mult beau cu până la 40% în aceste sondaje.

Pub-urile au fost închise în timpul pandemiei, așa că, firește, consumul de băuturi la domiciliu a crescut.

Este posibil ca acest lucru să fi încurajat consumul de alcool în cantități mari, deoarece oamenii tind să bea cantități mai mari de alcool atunci când beau acasă decât cu măsurile care sunt folosite în baruri.

Dovezile au arătat că cei care au experimentat stres în timpul pandemiei au crescut cantitatea de alcool dar și frecvența.

Un studiu internațional care a explorat consumul de alcool în perioadele de autoizolare a constatat că băutorii britanici au fost cei mai predispuși să crească semnificativ cantitatea de alcool.

Aceste sondaje au constatat o creștere vizibilă a consumului pentru unii odată ce pandemia a început.

Cei care au băut sub limitele săptămânale recomandate de guverne au continuat să rămână în aceste limite.

Cu toate acestea, cei care au băut deja peste 14 unități pe săptămână și-au crescut consumul.

Orientările actuale din Marea Britanie sugerează că nu trebuie consumate mai mult de 14 unități de alcool într-o săptămână.

Nivelurile de consum nesigur sunt considerate a fi peste 50 de unități pe săptămână pentru bărbați și 35 de unități pentru femei.

Dovezile arată că a existat o creștere cu 59% a celor care au raportat că au băut la aceste niveluri în comparație cu înainte de pandemie.

Industria alcoolului îmbrățișează percepția că majoritatea oamenilor beau în mod responsabil.

Acesta a fost unul dintre principalele argumente ale industriei pentru a rezista la mai multe reglementări.

Industria subliniază nevoia de responsabilitate personală mai degrabă decât responsabilitatea corporativă, chiar dacă nu reușește să definească ce este consumul de alcool responsabil.

Acest lucru modifică sarcina asupra individului de a schimba obiceiurile de consum, în loc să solicite industriei să facă schimbări în tehnicile de marketing sau de promovare.

Într-un moment, în care există o nevoie clară de a aborda creșterea consumului de alcool, finanțarea pentru tratament și sprijin de specialitate a scăzut.

Unele sectoare ale industriei alcoolului au fost încurajate să-și mărească cheltuielile de marketing, deoarece ar fi mai eficiente ca niciodată.

Cheltuielile de marketing, de milioane de dolari, pentru industria alcoolului sunt uriașe, în comparație cu bugetul pentru mesajele de sănătate publică, o adevărată luptă între David și Goliat.

S-a menționat puțin despre alcool sau despre relația noastră nesănătoasă cu acesta în timpul pandemiei.

De exemplu, serviciile fără licență au fost considerate servicii esențiale și au rămas deschise în timpul blocării. Potrivit theconversation.com.

Industria alcoolului s-a dovedit capabilă să influențeze politica guvernamentală în favoarea sa.

Pe măsură ce bugetele de îngrijire sunt reduse, marketingul în industrie crește și nu există nimic care să sugereze că va exista o reducere a cererii de îngrijiri spitalicești datorită alcoolului sau, din păcate, că legii legisti raportează și mai multe decese legate de droguri.

În România, mulți oameni consideră țuica sau pălinca, ori vinul fiert, leacuri pentru răceală, implicit și pentru Covid, ceea ce este eronat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.