Băutura contrafăcută cu alcool metilic a ucis 98 de oameni și alți 200 sunt internați în spital

Cel puțin 98 de oameni au murit pe plantațiile de ceai din Assam, în nord-estul Indiei, după ce au băut alcool contrafăcut, au raportat autoritățile, alți 200 sunt spitalizați, unii în stare gravă.

Anterior, ministrul sănătății din Assam, Himanta Biswa Sarma, a raportat că a fost informat că are loc câte o nouă moarte aproape la fiecare două minute și a susținut că alte 200 de persoane au fost spitalizate, multe dintre ele fiind în stare critică.

Tragedia a avut loc joi seara în Jorhat și Golaghat, la aproximativ 180 mile (300 km) de  capitala statului Guwahati.

Medicii din alte orașe au fost aduși urgent în zonă, în timp ce spitalele au luptat pentru a face față cu afluxul de pacienți cu vărsături, care suferă de dureri de stomac și care au convulsii.

Aproximativ o duzină de decese sunt femei, mulți dintre cei otrăviți erau muncitori pe plantatia de ceai, care primiseră salariul și au gândit …să își mai înece amarul. Rapoartele locale au sugerat că băutura – o bere numita „sulai”, de obicei, realizată cu sagu și alcool etilic – a fost făcută de o femeie de 65 ani la Golaghat, cu numele Dhraupadi Oran și fiul său de 30 de ani, Sanju Oran.

Se crede că în loc de a folosi alcool etilic, cei doi, care sunt printre morți, au folosit alcool metilic, care este otrăvitor.

Decesele sosesc la mai puțin de două săptămâni după ce alte 100 de persoane au murit în urma consumul de alcool produs ilegal în alte două state. Alcoolul industrial utilizat în dezinfectanți domestici și antigel a fost utilizat în amestec.

Bărbații care nu își pot permite să cumpere mărci licențiate de la magazinele controlate de guvern, deoarece prețul este prohibitiv, astfel, alegerea lor Hooch, care este mult mai ieftin și produs ilegal.

Este o industrie foarte profitabilă în toată India, deoarece contrabandiștii nu plătesc impozite și se bucură de o cerere puternică. În 2011, 172 de oameni au murit într-un accident similar de otrăvire în Bengalul de vest.

Președintele Congresului, Rahul Gandhi, și-a exprimat condoleanțele pe Facebook, scriind: „Sunt întristat de incidentul care a avut loc în zona Golaghat de Assam. Cele mai sincere condoleanțe familiilor victimelor. Sper că acei supuși tratamentului se vor vindeca în curând „.

Presa locală a raportat că alte șase persoane au fost arestate și că s-a ordonat o investigație amănunțită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.