Beat și drogat – accidentează doi copii apoi fuge: unul mort, altul cu picioarele amputate

Ragusa, descoperit pozitiv la testul droguri și alcool – accidentează doi copii apoi fuge: unul mort, altul cu picioarele amputate

Cei doi copii stăteau pe pragul de la ușă când o mașină s-a izbit în ei cu o viteză nebunească.

Micul supraviețuitor a fost operat, dar este încă în pericol. Automobilistul, sub influența alcoolului și a cocainei, a fost arestat.

2 copii, unul de 11 ani și altul de 12 ani, verișori, în pragul ușii au fost striviți de o mașină  condusă în viteză prin centrul orașului Victoria (Ragusa).

Unul a murit instantaneu, iar celălalt este foarte serios lovit: operat, picioarele sale sunt efectiv amputate.

Scena este înspăimântătoare: SUV-ul a tăiat membrele inferioare ale copiilor.

Un om de 37 de ani, Rosario Greco, a fost testat pozitiv pentru droguri și alcool și a fost arestat.

Copilul supraviețuitor a pierdut picioarele – Alessio, de 12 ani, este cel care a murit, în timp ce vărul său, Simone, de 11 ani, este într-o condiție foarte gravă.

„El a avut o intervenție chirurgicală, dar, din păcate, nu i-am putut salva picioarele, care au fost strivite complet în timpul accidentului. Starea lui este stabilă, dar încă gravă”, a explicat directorul unității de terapie intensivă neonatală de la Policlinica din Messina, Eloisa Gitto.

Copilul, după o operație delicată în spitalul Victoria, a fost transferat cu elicopterul la Messina, unde este la reanimare.

Bere și cocaină – șoferul mașinii, care a fugit pe jos imediat după accident, conducea un Jeep Renegade în care erau trei oameni. Ar fi pierdut controlul mașinii în timpul unei manevre riscante pe o stradă îngustă din centru.

După fugă, ofițerii l-au identificat și l-au dus la secția de poliție: a fost arestat pentru omor rutier agravat. Examinările efectuate de ASP au constatat că există un nivel de alcool în sânge de patru ori mai mare decât limitele legale. Le-a dezvăluit polițiștilor că a luat bere cu cocaină. Mașina a fost blocată și va începe procedura de confiscare.

Este acuzat, de asemenea, de deținerea obiectelor destinate violenței: în SUV era un dislodger telescopic și o bâtă de baseball. Pasagerii care erau cu el și care, în calitate de șofer, au fugit pe jos după accident, au apărut voluntar în Chestură, explicând că au scăpat de teama de a fi atacați de mulțime.

Acuzat și de omisiune de salvare -un martor care a asistat la incident a spus, în stare de șoc: „înaintea ochilor noștri a fost o scenă de îngheață venele, a apărut din senin și pe cei doi copii i-a secerat.”

Rosario Greco, de 37 de ani, de la volanul SUV-ul, este fiul lui Elio Greco, „Regele”  ambalajelor în zonă. Antreprenorului, potrivit reconstrucției efectuate de Curtea de la Catania, în ianuarie anul trecut, i-au fost confiscate active în valoare totală de aproximativ 35.000.000 de euro, era un afiliat al clanului Carbonaro și aproape de familia mafiei din La rinzivillo.

Rosario, are cazier pentru transportul ilegal de arme și trafic de droguri. El a fost arestat în 2015, după mai multe căutări ale Poliției care a găsit arme la casa lui.

Un mafiot în toată regula, băut și plin de drogurile consumate, nu a mai avut cum gestiona mașina și… tragedia inacceptabilă, a distrus două familii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here