Bianca Andreescu o învinge pe Serena Williams în finala US Open pentru primul titlu important


Pentru al doilea an consecutiv, Serena Williams, lupta pentru un record la simplu la al 24 lea Grand Slam dar i-a fost negat în SUA Open final de către adversari mult mai tineri.

De data aceasta, a fost Bianca Andreescu, fata de 19 de ani născută în Canada din părinți români, Nicu și Maria.

Canadiana Bianca Andreescu a câștigat primul ei titlu major ieri, sâmbătă, învingând-o pe Williams cu 6-3, 7-5.

Bianca Andreescu părea să fie în cursă pentru o victorie de rutină înainte ca Williams să lupte cu un match point la 5-1 în setul doi, așa că a smuls următoarele patru mingi pentru a câștiga Bianca titlul în fața unei mulțimi partizane și pro-Williams, în Flushing Meadows.

Andreescu a fost chiar forțată să-și acopere urechile după un anumit punct în timp ce spectatorii scandau furtunos ”Williams”.

Bianca Andreescu a oprit entuziasmul lor cu o preluare a serviciului pentru a reveni la conducerea cu 6-5, apoi a rupt serviciul lui Williams pentru a șasea oară pentru a obține victoria. Williams a salvat un al doilea punct din întâlnire, dar nu a reușit să salveze un al treilea, deoarece Andreescu a fost mai agilă.

După ce a împărtășit o îmbrățișare cu un Williams, Andreescu a sărutat terenul albastru din interiorul stadionului Arthur Ashe și a plecat, cufundându-se în aplauze.

Finala a fost luptată din greu, dar, din fericire, nu au fost accidente precum la disputa dintre Williams și arbitrul președintelui Carlos Ramos, care i-a adus pierderea finalei în 2018 lui Naomi Osaka.

Această finală a marcat, de asemenea, un moment decisiv pentru Andreescu, care nu mai trecuse de a treia rundă în niciun eveniment de Grand Slam și nu a reușit să se califice în niciunul dintre cele două precedente încercări ale sale la US Open.

Williams este acum a doua clasificată pentru numărul patru dintre cele șapte mari jucătoare, în care a intrat de când a revenit în turneu, după ce a avut un copil, în urmă cu doi ani.

În plus față de cel de-al 24-lea record la simplu al Grand Slam-ului, lui Williams i-a fost refuzat și un al șaptelea titlu la US Open, care ar fi fost maxim în era Open Tennis, ce datează din 1968.


Andreescu, în vârstă de 19 ani, o bate pe favorita Serena Williams cu scorul de 6-3, 7-5 și câștigă Openul SUA împotriva favoritei americane, care la Flushing Meadows a triumfat de șase ori (ultima în 2014).

Bianca Andreescu, numărul 15, ajunge până la sfârșitul primului ei turneu de Grand Slam, la nici măcar la 20 de ani.

Este prima victorie la un turneu de Grand Slam pentru un jucător de tenis canadian.

Andreescu, de origine română, o surprinde pe veterana Serena, la 37 de ani. Primul set este dominat de Andreescu, care se închide la 6-3, datorită unui dublu fault al americanei, care a părut nervoasă și aproape uimită de luciditatea tinerei adversare.

În al doilea set, lucrurile nu încep mai bine pentru Serena, care trece sub 5-1 și trebuie să anuleze un punct de meci pentru adversară. Dar, în cel mai dificil moment, Williams își arată caracterul, recuperând patru servicii ale lui Andreescu.

În ciuda faptului că are toată audiența celor de la Flushing Meadows, canadiana reușește să reacționeze și să revină la conducere, iar la cel de-al doilea meci nu eșuează. Astfel, vin lacrimi de bucurie, complimentele Serenei și petrecerea cu rudele și prieteni.

Pentru Andreescu este a doua victorie împotriva lui Willams în 2019: în urmă cu o lună, în finala Wta Premier 5 de la Toronto, Serena fusese forțată să se retragă după doar 4 servicii pentru o problemă de spate.


Profilul de pe Wikipedia în limba engleză al tenismenei canadiene Bianca Andreescu a fost modificat duminică dimineața, imediat după miezul nopții (ora României) astfel încât  noua campionă de la US Open a „ajuns” și prim-ministru al Canadei.

„Bianca Vanessa Andreescu (…) este o jucătoare profesionistă de tenis canadiană și actualul prim-ministru al Canadei” – așa începea profilul sportivei de pe enciclopedia online, varianta în limba engleză.

Cel mai probabil, un fan canadian al sportivei cu origini românești a vrut să-și arate admirația pentru Bianca și s-a gândit să o pună la conducerea guvernului țării, în locul lui Justin Trudeau, măcar pe Wikipedia.

Isprava online nu a ținut mult, pentru că un editor a eliminat destul de repede „funcția de prim-ministru” de pe profilul Biancăi Andreescu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.