Billund și parcul tematic de lego

Billund este un orășel mic din Danemarca, un loc pitoresc renumit în lume pentru edificiile sale multicolore, celebru de asemeni și pentru parcul tematic Legoland. În Billund se regăsește și al doilea cel mai mare aeroport din Danemarca, aspect care facilitează și mai mult accesul în oraș. Populația de doar 6194 de locutori duce o viață liniștită într-una dintre cele mai frumoase metropole din Danemarca, departe de aglomerația urbană din marile orașe ale lumii.

Istoria orașului este destul de îndelungată, dar mai ales bogată în evenimente care au condus, cu pași mici, spre formarea metropolei de astăzi. Numele orașului este pronunțat pentru prima dată în anul 1510, atunci când Billund era mai mult un sătuc unde trăia o mână de oameni. Ușor, ușor oamenii observă frumusețea și liniștea din Billund, așa începe și procesul de construcție, iar danezii încep să se stabilească aici.

Billund este un oraș foarte liniștit, locul unde vei petrece o vacanță relaxantă alături de cei dragi ție. Metropola este potrivită și pentru familiile cu copii, cei mici vor vedea aici îndrăgitele piesele lego, cele care îi pun deseori în dificultate, dar în final ajung să îi distreze. Parcul tematic a fost deschis în anul 1968, dar de atunci și până astăzi s-a dezvoltat foarte mult, devenind un loc plin de amuzament pentru cei mari și cei mici.

O mulțime de familii din întreaga lume ajung în Billund și pentru a petrece mult timp în aer liber, pentru a se bucura de spațiile de verzi, dar și de grădina zoologică din oraș. Aici sunt expuse sute de specii de animale interesante, grădina zoologică fiind locul unde fiecare dintre noi vede sau învață ceva nou despre cele mai exotice animale de pe Pământ. Billund este o destinație turistică destul de accesibilă, locul unde se găsesc locuri de cazare pentru toate gusturile.

Fie că alegi hoteluri luxoase, pensiuni sau locuri de camping, trebuie să știi că în Billund te vei bucura de o vacanță pe cinste.

Dacă vrei să vezi orașul în detaliu, atunci trebuie să știi că cea mai bună variantă este aceea de a o lua la pas pe străduțele metropolei. Așa cum am menționat deja, Billund nu este un oraș prea mare, deci nu îți va fi greu să te deplasezi dintr-o parte în alta. Dacă ai obosit, ai varianta de a te odihni la una dintre terasele cochete din oraș, locul unde poți servi cocktail-uri din fructe absolut delicioase sau o îngheață daneză de cea mai bună calitate. Sortimentele sunt foarte variate, deci poți alege de la înghețată cu fructe, cu stafide, cu mentă și multe altele.

Foto: http://www.1zoom.net, / Foto: http://www.globeimages.net, Foto http://topwalls.net

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.