Blocați 190.000.000 de dolari ai clienților fiindcă patronul a murit și nimeni nu mai are ”parola de acces”!

Clienții unei companii de schimb canadian care opera în criptomonedă nu sunt capabili de a accesa cei 190.000.000 de dolari din fonduri după ce fondatorul companiei a murit cu parolele necesare pentru a accesa banii.

Gerald Cotten, fondatorul în vârstă de treizeci de ani a Quadrigacx, a murit din cauza complicațiilor bolii Crohn, potrivit Sky News, citând pe soția lui Cotten, Jennifer Robertson. Patronul a murit în decembrie în timp ce călătorea spre India pentru a deschide un orfelinat.

Citând o declarație scrisă de Robertson, „responsabilitatea exclusivă pentru gestionarea fondurilor și monedelor” aparținea lui Cotten.

Despre cei 190.000.000 de dolari în criptomonedă și bani tradiționali se spune că sunt depozitați în „camere frigorifice”, cu cheia digitală deținută de Cotten. În timp ce Robertson are laptopul lui Cotten, însă, nu și cunoaște parola și nici măcar un expert în securitate nu a reușit să preia criptarea dispozitivului.

Unii clienți ai QUADRIGACX au apelat la social media pentru a exprima frustrarea lor la acest impas.

Într-o declarație publicată pe site-ul său, pe 31 ianuarie, Quadrigacx afirmă că a solicitat protecția creditorilor la Curtea Supremă a Nova Scotia „pentru a ne permite să abordăm problemele financiare semnificative care afectează capacitatea noastră de a ne servi clienții”.

„În ultimele săptămâni, am muncit din greu pentru a rezolva problemele noastre de lichiditate, care includ încercarea de a localiza și proteja rezervele noastre foarte importante în criptomonedă în dispozitive protejate”

Atât de protejate încât nimeni nu mai are acces la acestea.

Concluzia, dacă pui banii la saltea, ori mucegăiesc ori se riscă vreun incendiu ceva, dacă investești în monede virtuale, iată, parola de acces devine ceva la fel de rău precum focul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.