Brexit: vizele de lucru pentru cetățenii UE vor fi limitate la un an

Așa cum vă anunțasem astăzi dimineață în articolul Se vor face publice condițiile în care cetățenii UE vor mai putea lucra în Marea Britanie iată un update:

Regatul Unit anunță înăsprirea intrării în țară. Pentru lucrătorii cu înaltă calificare, ce vor demonstra că au obținut un contract pentru un salariu de cel puțin 30 mii de lire sterline pe an, vor putea avea o viză de 5 ani.

Vize temporare de muncă limitate la un an pentru restul categoriilor de muncitori. Acestea sunt restricțiile privind intrarea în Marea Britanie de către cetățenii UE după Brexit, potrivit prevederilor din ”Cartea albă privind migrația” pe care se pregătește guvernul britanic să o prezinte.

Pragul minim de 30 de mii de lire salariu anual pentru cetățenii UE care doresc să intre în Marea Britanie, după Brexit, cu o viză de lucru specializată, cu toate acestea, rămâne un  „subiect de discuție ulterioară“, a explicat într-un interviu la BBC ministrul britanic de interne,  Sajid Javid. „Nu vom stabili pragul exact chiar astăzi – a precizat el – va exista unul, dar este important să se consulte companiile pentru a găsi unul potrivit”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.