Bucuresti: s-a majorat de la 1 ianuarie taxa de salubrizare de la 5 lei pe lună/persoană la 12 lei – inclusiv pentru minori

Taxa de salubrizare în Sectorul 4 a fost majorată de la 5 lei la 12 lei de persoană pe lună, începând din acest an, termenele de plata fiind stabilite la 31 martie, respectiv 30 septembrie, iar în cazul achitării integrale a taxei înainte de primul termen, persoanele fizice beneficiază de 20 la sută reducere.

Majorarea tarifului s-a decis prin hotărâre de Consiliu Local, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018.

Potrivit hotărârii, taxa de salubrizare este 12 lei pe lună pentru fiecare persoană fizică, inclusiv minori. Și de 80 de lei pe lună pentru persoanele juridice și pentru persoanele fizice cu profesii liberale, persoanele fizice autorizate, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale.

Termenele de plata sunt 31 martie și 30 septembrie, inclusiv, iar în cazul achitării integrale a acestei taxe înainte de 31 martie, se vor acordă reduceri de 20 la sută pentru persoanele fizice, 40 la sută pentru persoanele juridice și 60 la sută pentru persoanele fizice cu profesii liberale, și persoanele fizice autorizate să desfășoare activități economice, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale.

Pentru un imobil cu o suprafață totală ocupată la sol mai mare de 2.000 de metri pătrați, se va achita în plus o taxa de 40 lei pentru fiecare metru cub de deșeuri ce depășește cantitatea de 1 metru cub lunar.

Primăria Sectorului 4 a renunțat, începând din 10 aprilie 2017, la contractul cu REBU. Taxa lunară de salubrizare pentru persoanele fizice a devenit, tot atunci, 5,03 lei printr-o hotărâre de Consiliu Local, care prevedea și că activitatea de preluare a gunoiului va fi prestată de o firma a primăriei, SC Amenajarea Domeniului Public 4 S.A.