BULGARIA: Influent om de afaceri împușcat în plină zi

Proprietarul celei mai mari firme de lactate din Bulgaria, Petar Hristov, a fost împușcat lângă sediul companiei din Sofia, potrivit surselor citate de The Guardian.

Crima vine la câteva zile după ce Bulgaria, cea mai săracă și mai coruptă țară din UE, și-a asumat președinția Uniunii Europene pentru prima dată de când s-a alăturat uniunii.

Petar Hristov, 49 ani, a fost împușcat mortal în timp ce se urcă în mașina sa, în districtul Manastirski Livadi.

Hristov, un om de afaceri influent în Bulgaria, implicat în construcții, imobiliare și turism, a fost dus la spital, unde a decedat 30 de minute mai târziu.

Omul de afaceri era un apropiat al liderilor partidului de centru-dreapt GERB, aflat la guvernare, potrivit presei din Bulgaria.

„Investigația este în desfășurare”, transmite comisarul de poliție al Sofiei, Ivaylo Ivanov. „Această persoană este un businessman de cetățenie bulgară, în vârstă de 49 de ani. Acestea sunt singurele informații pe care le putem transmite momentan”, însă sursele publicației The Guardian l-au identificat drept Petar Hristov.

SURSĂorange
Articolul precedentLEGE FĂRĂ PRECEDENT ÎN ITALIA – Amendă până la 10 mii de euro pentru părinții care publică pe web fotografii ale copiilor lor
Articolul următorȘi-au lăsat fiica de 31 de ani, cu handicap, să moară în casă, fără hrană și fără îngrijirile necesare
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno