C.E.R.C. – mai mult decât un cerc! – o provocare…

grup cultural

O mână de oameni inimoși, români din toată lumea, implicați cu pasiune, au contribuit la ființa C.E.R.C. acronim pentru: Cenaclul, Editură, Revistă, Cenaclu” – incluzând astfel:  Cenaclul de la Roma, (o instituție deja, legal constituită, societatea literară a unor români de la Roma, Italia, atrași de citit mai ales dar și de scris, ajunsă la ediția cu numărul 29 în această lună de septembrie, 2017), Editura Minela, parteneriatul cultural dintre Claudia Minela și Valeriu D.G. Barbu a dat naștere la mai multe proiecte puse în faptă și, pentru că piața editorială a dat motivele, a primit viață o editură mai puțin obișnuită care investește puținul câștigat din producția editorială în tipărirea unei reviste de cultură și în promovarea tinerilor creatori, în plus, oferă o gamă mai largă de servicii decât este obișnuită piața.  Revista de aspirație culturală apare atât online cât și tipărită, intitulată Revista Vocativ. Revista include și două domenii foarte active: Radio Vocativ, unicul radio online care emite simultan pe trei canale: internațional, muzică românească și muzică italiană, are în grila sa de programe emisiuni autentice , din spectrul cultural și social, elaborate de realizatori generoși și, mai tânărul ziar revista presei Vocativ Plus, care, de ziua națională a României împlinește un an de activitate. Nu cel din urmă C, închizând C.E.R.C.-ul dar care a luat ființă aproape concomitent cu revista, radioul și Cenaclul de la Roma, este vorba de cenaclul literar bucureștean al tinerilor creatori, Cenaclul Carte Diem.

Recapitulând, Cenaclul de la Roma, Editura Minela, Revista Vocativ (cu derivatele sale) Cenaclul Carte Diem București, într-un cuvânt C.E.R.C.

Care este scopul, misiunea, care sunt resursele?

Scopul este nu doar manifestarea culturală, creația artistică, hrana sufletească, ci și păstrarea și predarea pe mai departe, generațiilor care vor veni, a valorilor culturale primite de la înaintașii noștri, crearea de tradiții autentice dar izvorâte din și împletite cu acelea pe care le considerăm acum nemuritoare.

În fiecare arc de c.e.r.c. sunt oameni, mai întâi de toate, iar acești oameni sunt foarte dedicați la ceea ce realizează, preponderent ei susțin acțiunile lor, sau cele comune, din resursele materiale proprii. Totul până acum s-a realizat cu sacrificii și dăruire, cu prietenii de durată sau cu ruperea lor chiar (atunci când orgoliile s-au întrecut), cu mari emoții, nervi sau lacrimi de bucurie… fiindcă suntem oameni vii și imperfecți!… Am evitat să prezentăm aici o listă a celor activi în C.E.R.C. deoarece este foarte numeroasă.

Nicio parte din C.E.R.C. nu este atârnată politic sau de alte grupuri ori organizații. Deocamdată nu s-a aspirat la realizarea de proiecte cu fonduri europene sau guvernamentale deoarece s-a dorit nu doar neatârnarea, ci și ”să nu împartă gloria”, adică să dovedească sieși că sunt în stare să facă în mod deosebit ceva prin forțe proprii, fără pomeni!

Revista, radioul și ziarul constituie grupul nostru media care te așteaptă să te bucuri de rodul pasiunilor și muncii dar și să participi prin ceea ce te-ar atrage mai mult și ai dori să exploatezi oportunitatea să faci parte din echipe inimoase și absolut independente dar cu vederi umaniste și cu real respect față de valori.

Editura a izbutit să încheie contracte de durată și avantajoase cu tipografii și librării, are librăria online proprie și se pregătește să participe și la marile târguri și festivaluri de carte, a publicat până în prezent doar 38 de titluri, având la tipar în curs de apariție alte patru. Prețurile de publicare sunt diferențiate și cu mult sub cele ale majorității editurilor de pe piață, se asigură un pachet de servicii în plus față de alte edituri iar micul profit realizat îl investește tot în cultură: revista tipărită și publicarea unor tineri de excepție. Totul realizându-se în condiții legale, contract, facturi. Motto-ul editurii: ”Tu creezi noi te promovăm”. Acum, aflând acestea, dacă ai un manuscris la sertar, arată-ni-l!…

Cenaclurile, atât cel de la Roma cât și cel de la București, nu sunt nici elitiste, nici secrete, cum nici cumetrii sau din aflarea în treabă, ele adună ediție de ediție iubitorii de citit, cei care au încă năravul lecturii și respectul pentru carte, cât și scriitorii aflați pe diferite etape ale evoluției lor scriitoricești, debutanți sau consacrați sau pur și simplu atrași de cuvânt, de metaforă. Cenaclul de la Roma este organizat sub sigla unei asociații non profit și are deja un palmares de evenimente culturale demne de purtat pe mai departe cu noi și noi ediții, creând o tradiție.

Tot ceea ce înseamnă C.E.R.C. este pasiune, deschidere, transparență, prietenie și aspirația la o cultură autentică și cu mare respect pentru valorile universale și, desigur (sau îndeosebi), cele românești.

A sosit vremea să intri și tu în c.e.r.c.-ul nostru…

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici