Ca să fii fericit aşteaptă doar fericirea

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dăruim şi primim. Poate că primim de unde nu ne aşteptăm, dar întotdeauna primim ceea ce am dăruit, o parte din sufletul nostru. Unele reguli pe care ni le trasăm sunt potrivite pentru noi, ca să fim fericiţi şi să avem succes. Să avem mai multă încredere în noi şi să credem în fericire.

Nu aştept ca alţi oameni să fie mereu de acord cu mine

Dacă deciziile pe care le iei sunt foarte bune nu e nevoie de o aprobare din partea celorlalţi. Să ne urmăm propria intuiţie şi propriul ghid interior. Nu e nevoie să ne comparăm cu alţi oameni sau cu succesul lor, noi avem propriul nostru drum şi deschidere spre succes. Urmăm calea noastră ca să fim fericiţi şi să privim viaţa aşa cum dorim, în felul nostru.

Mă respect mult pe mine şi nu aştept ca alţi oameni să mă respecte mai mult decît o fac eu

Sufletul este adevărata putere a omului. Acolo purtăm încrederea, speranţa, acolo exersăm iubirea. Mai ales iubirea şi stima noastră de sine, care e nevoie să fie la parametri optimi întotdeauna. Ne respectăm şi mergem pe o conduită de respect care creşte aprecierea celor din jur. Şi atunci ne vor respecta şi ei mai mult.

Mă plac, sînt fericit în pielea mea şi am prieteni buni

Nu poate să mă placă toată lumea. Pentru unii pot fi prea gras sau prea slab, prea înalt sau prea inteligent, adică „diferit”. Pentru alţii pot fi prieten fără să conteze înălţimea sau greutatea. Pentru familia sau prietenii mei sînt de nepreţuit. Se pot baza pe mine oricînd. Pot petrece timp cu cei care mă apreciază, fructific relațiile pe care le am și care mă fac fericit. Şi este clar că, oricît de bun aş fi cu toţi, mereu se va găsi un negativist care să mă critice. Zîmbesc, ignor și merg mai departe. Sînt iubit şi cred acest lucru cînd mă uit în privirea celor apropiaţi.

Nu schimb pe nimeni, dar lucrez să mă schimb eu mai mult

Dacă cineva drag are un comportament care mie nu îmi convine, sper să-l piardă în timp, dar cel mai probabil acest lucru nu se va întâmpla. Dacă cu adevărat vrei să schimbi ceva, fii onest, scoate cărțile pe față ca acea persoană să știe ce simți și ce vrei ca ea să facă. În mare parte a cazurilor nu poți să schimbi oamenii și nici nu ar trebui să încerci. Fie accepți ce sînt, ori alegi să trăiești fără ei. Putem schimba oamenii cînd îi sprijinim doar, şi nimic mai mult. Fără să le spunem ceva în plus. Aşa le permitem să fie liberi – treptat, încep să se schimbe în cel mai frumos mod. Pentru că ceea se schimbă de fapt este cum îi vezi tu.

 Nu aştept ca totul să fie foarte bine nici la mine şi nici la ceilalţi

Oamenii pe care îi întîlnesc duc o bătălie la fel ca mine. Ne măsurăm în funcție de abilitățile noastre de a ne depăşi adversitățile și nesiguranțele, nu ca să le evităm. Sprijinul, împărtășitul și aducerea de contribuții în viața altor oameni este o răsplată mare a vieții. Îmi ajut prietenii chiar dacă viaţa mea nu este atît de „roz”. Pot să îi ajut în măsura în care pot şi cu ce pot şi nu le spun nu. Nici eu şi nici ei nu trecem poate printr-o perioadă bună, dar suntem împreună şi chiar dacă nu iese totul foarte bine pînă la capăt, cel puţin am încercat şi rămînem cu acest ajutor şi cu un prieten de nădejde. Aceasta e fericirea de fapt. Cînd zîmbim la sfîrşit, dar nu singuri ci alături de prietenul nostru.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •