Ca un flirt între doi îndrăgostiți…- Prima cameră Web

Prima cameră Web (webcam) – În 1991, prea multe călătorii la un filtru de cafea gol (ceea ce-i scotea din minți) au condus pe Dr. Quentin Stafford-Fraser și Paul Jardetzky să inventeze prima cameră web din lume pentru a ajuta studenții și programatorii chiar și noaptea târziu să supravegheze nivelurile de cafea.

Webcam-ul nr one – o cameră fotografică legată la PC care a fost îndreptată către vasul transparent al filtrului de cafea din Trojan Room al departamentul de informatică al Universității din Cambridge (care inițial opera printr-o rețea locală). Odată pornită, camera afișa o imagine în nuanțe de gri de 129 x 129 pixeli a vasului de cafea la viteza de 1 cadran pe secundă pe desktop-ul utilizatorului. În mod ironic, „webcam-ul” precede de fapt „web-ul” de câțiva ani, dar imediat ce World Wide Web s-a dezvoltat, serviciul a fost conectat la acesta. Aparatul foto a fost oprit în cele din urmă pe 22 august 2001. Interesant este faptul că, atunci când s-au colegat la marea rețea www (nu doar la cea internă) au primit semnale până și din Japonia, fiind rugați să lase  lumina aprinsă de noapte, să poată urmări și ei nivelul din filtrul de cafea, li se părea (pe atunci și era) ceva foarte amuzant și …original!… 

Astăzi, nu doar cafeaua se poate urmări, sunt nelipsite aceste webcam de la toate computerele, dispozitivele mobile,  casele, străzile, magazinele, instituțiile… oriunde ne sucim, suntem surprinși de …un webcam!… Și când te gândești că totul a pornit de la… o cafea! Ca un flirt între doi îndrăgostiți… care vor să stabilească …prima lor întâlnire…!