Căderea unui ”imperiu” și ego-ul lui Trump – Covid versus economie

Administrația Trump și-a anunțat predarea necondiționată în fața pandemiei Covid-19.

„Nu vom controla pandemia. Vom controla faptul că primim vaccinuri, terapii și alte zone de atenuare”, a declarat duminică șeful de cabinet al Casei Albe, Mark Meadows, pentru Jake Tapper.

Donald Trump s-a predat fără să se alăture vreodată luptei. Nu mă îndoiesc că va fi amintit ca fiind cel mai mare eșec prezidențial din istoria americană.

Sora lui Trump, Maryanne Trump Barry, a spus că nu are principii și vrea doar să apeleze la baza sa.

Cu toate acestea, lipsa sa de principii nu este probabil principalul motiv al predării sale în fața pandemiei. Remarcabila sa și aparent nemărginita prostie este mai probabil cauza principală.

Pe măsură ce declarațiile lui Bob Woodward au arătat perfect clar, Trump știa de fapt pericolele extreme ale unei epidemii care a generat până acum 230.000 de decese din SUA, un număr care crește cu aproximativ 1.000 în fiecare zi de inacțiune a lui Trump.

Prostia lui Trump a venit în falsa sa credință că alegerea dinaintea țării a fost să lase epidemia să se dezlănțuie sau să închidă economia.

Din multe motive, incluzând probabil îndatorarea grea a Organizației Trump, Trump a ales în fiecare moment economia în loc să încerce să oprească răspândirea virusului.

Totuși, întreaga premisă a lui Trump a fost mortal greșită.

Alegerea corectă nu a fost oprirea economiei, ci introducerea unor politici de bază în domeniul sănătății publice care să oprească transmiterea virusului fără a închide economia și fără a aștepta vaccinuri și produse terapeutice, la fel de dorite pe cât atât de greu de realizat.

Politicile de bază în domeniul sănătății publice sunt cunoscute de orice student din primul an de sănătate publică și, cu siguranță, de Centrele pentru Controlul Bolilor, pe care echipa lui Trump le-a ignorat și suprimat.

De fapt, politicile de bază sunt atât de cunoscute încât au un nume, Intervenții non-farmaceutice.

Acestea includ testarea rapidă, urmărirea contactelor, izolarea în siguranță, măști de protecție și practici sigure la locul de muncă. Australia, China, Japonia, Coreea, Noua Zeelandă, Taiwan și Vietnam au suprimat în mare măsură pandemia fără opriri continue.

Trump s-a înconjurat de proști și bătăuși care au făcut ecou falsei sale credințe că alegerea era Covid versus economie.

Strategia lui Trump include trei tipuri de consilieri care l-au condus pe Trump la probabilul său iminent deces politic și la suferința în masă a națiunii americane.

Primul grup a fost cel de predicatori evanghelici care erau mai interesați să-și împacheteze stranele decât să-și salveze enoriașii. Aceasta este o parte cheie a strategiei lui Trump.

Liderii săi l-au ajutat pe Trump să ajungă la calamitate.

Al doilea grup a fost imperiul mass-media Murdoch, cu așa-zisa „conducere a gândirii, dacă se poate numi așa, al comitetului de redacție Wall Street Journal și nihilismul Fox News.

Ceea ce este incredibil la consiliul de redacție al Wall Street Journal este că au fost atât de hotărâți împotriva închiderii economiei încât nu au reușit să acorde o atenție serioasă Intervențiilor non-farmaceutice, în ciuda succesului dovedit în Asia-Pacific.

În consecință, editorii revistei au trecut cu vederea cea mai eficientă abordare politică și, prin urmare, l-au ajutat ​​pe Trump să ajungă la dezastru.

Al treilea grup era acela care se va ridica și se va opune consensului științific copleșitor cu privire la Intervențiile non-farmaceutice, consolidând astfel convingerea lui Trump în a nu face nimic.

Recentele sfaturi pseudo-științifice ale doctorului Scott Atlas, de la conservatorul Hoover Institution de la Universitatea Stanford, au oferit simulacrul aprobării academice a poziției Casei Albe de a nu face nimic, numind-o „imunitatea turmei”, o poziție respinsă în mod clar de comunitatea de sănătate publică.

Poate că Trump s-a predat, dar majoritatea covârșitoare a americanilor nu.

Americanii preferă să aplice spiritul hotărârii de război a lui Winston Churchill în lupta lor împotriva virusului, declarând că vor lupta împotriva pandemiei „pe plaje, vor lupta pe terenurile de debarcare, vor lupta pe câmpuri și pe străzi, vor lupta pe dealuri; nu se vor preda niciodată „.

Poporul american este gata să poarte măști de protecție, să fie testați, să se distanțeze social, să se autoizoleze atunci când este necesar, pentru a se menține birourile și magazinele în siguranță pentru public.

Americanii vor să-și salveze părinții, frații, copiii, prietenii și colegii americani de o boală ucigașă care nu numai că duce la pierderea de vieți, dar poate duce la dizabilități grave pe termen lung, inclusiv tulburări cognitive, pentru mulți care supraviețuiesc infecțiilor.

Dacă americanii se vor manifesta în număr mare și votează pe baza atitudinilor pe care le exprimă zilnic față de sondaje, vor avea un nou președinte și o nouă viață foarte curând.

Între timp, guvernatorii și primarii orașelor americane ar trebui să își intensifice eforturile pentru a suprima virusul până când un guvern federal decent, sănătos și competent va ajunge la conducere pe 20 ianuarie.

Autor: Ștefan R. Apostol – Radio Vocativ România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.