Câine mutilat de o petardă vârâtă în nas și explodată

Iată de ce ar trebui interzise total și definitv aceste obiecte de distrugere numite petarde folosite de sărbători. Nu doar oamenii suferă grave leziuni și mutilări, copiii și tinerii în special, ci și animalele. Nu avem cum să găsim justificare distracției de a bubui asurzitoarele petarde, acest obicei aduce numai neplăceri celor din jur. Oare dacă nu se mai face atâta tărăboi, nu mai vine anul nou?

Iată o poveste reală, pe care am adaptat-o în limba română, apărută pe tgcom24.it, și la care vă invităm să reflectați:


Câinele, botezat acum Peppino, a fost găsit de un voluntar de la APAC (Associazione Protezione Animali Campobasso) în timp ce rătăcea în pădurea din vecinătatea orașului italian Campobasso. A fost dus la centrul asociației pentru a fi salvat. A fost lansat și un cont de strângere de fonduri pe Facebook, pentru îngrijirea bietului câine.


Cu câteva zile înainte de Crăciun, Peppino, un câine maidanez din Campobasso, a fost victima unei glume dramatic de proaste: cineva i-a vârât o petardă în nas și a explodat-o.

Câinele a fost mutilat și găsit în aceste condiții de un voluntar de la Asociația pentru Protecția Animalelor (Apac), în timp ce  rătăcea sângerând.

Gura îi este ruptă și nu mai are filtrele nazale care să prevină infecțiile. Apac a vrut să împărtășească povestea pe social media: asta a declanșat mobilizarea imediată a web-ului.

„A avut o traumă foarte gravă, cauza cea mai plauzibilă este o petardă pusă în nas deoarece are bucăți de piele arse, asta ar explica rupturile pe care le-a suferit“, a declarat voluntarul care îl are în prim ajutor.

Strângerea de fonduri a fost lansată pe Facebook pentru a permite câinelui Peppino să fie supus unei „operații foarte delicate”: mulți au vrut să doneze. În plus, pagina de Facebook a APAC a fost asaltată de mesaje de solidaritate și au cerut Asociației să poată veni la clinică pentru a fi cumva de ajutor câinelui. „Mulțumim foarte mult tuturor celor care intenționează să-l viziteze, deveniți tot mai mulți, iar noi suntem încântați de asta, dar veți înțelege că într-o clinică veterinară toată această bună intenție ar putea crea unele probleme în efectuarea muncii de zi cu zi. Vom fi bucuroși să vă actualizăm cu orice legat de vindecarea lui Peppe, cu clipuri video, fotografii, orice altceva”, a scris Apac.

Peppino, după primul tratament primit, el este mai bine, a început să mănânce și în ultimele clipuri video postate pe Facebook este văzut dând din coadă fericit, dacă se poate spune așa dată starea lui. Mai lipsește intervenția chirurgicală, stabilită pentru 3 ianuarie, prin care rana va fi parțial închisă și se speră că va reveni la „o viață demnă”.