Câinii înclină capul când noi vorbim. Ce spun specialiștii?

Fiecăruia din noi i s-a întâmplat, cel puțin o dată în viață, să îi vorbească unui câine, iar acesta să încline capul. Dacă nu știai încă, aceștia au un simț al observației extrem de dezvoltat și fac acest lucru din dorința de a ne înțelege mai bine.

Ai observat vreodată că toți câinii înclină capul, atunci când le vorbești? Dacă nu știai care sunt motivele pentru care fac acest lucru, îți vom spune în ceea ce urmează.

Câinii înclină capul atunci când le vorbim, pentru a ne înțelege mai bine

Toți câinii recunosc imediat vocea stăpânului lor, iar atunci când le vorbești, ei au tendința de a înclina capul, pentru a distinge mai bine tonalitatea vocii tale, pe care o asociază cu o răsplată, cu o plimbare afară sau cu alte lucruri ce îi fac fericiți, scrie presa internațională.

Ne pot vedea mai bine

Un alt motiv pentru care câinii înclină capul atunci când le vorbești este faptul că ne văd mult mai bine atunci când fac acest lucru. Unii cercetători cred că de aceea câinii îşi tot mişcă lateral capetele: ca să vadă mai bine chipurile oamenilor care le vorbesc și expresia feței acestora, atunci când le transmit lucruri.

Noi îi încurajăm să facă asta

Fiecare câine este încurajat să încline capul, atunci când își ascultă stăpânul. Simplul fapt că o persoană are un comportament călduros atunci când vede un câine că înclină capul sau faptul că i se pare amuzant ceea ce vede, îl face pe patruped să încline capul în continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.