Călătorii din Hong Kong vor intra la metrou după ce vor scana cu telefonul un cod QR

Accesul la metroul din Hong Kong se va face prin scanarea codurilor QR cu telefonul

Autorităţile din Hong Kong vor pune în funcţiune un nou sistem de acces la metrou, care se va dovedi mai avantajos atât pentru utilizatori, cât şi pentru compania care gestionează acest tip de transport.

Potrivit News.ro, MTR (Mass Transit Railway), compania care deserveşte zilnic 5,8 milioane de călători cu metroul din Hong Kong, a semnat un parteneriat cu Ant Financial, o divizie a gigantului chinez Alibaba, care se va ocupa de implementarea şi gestionarea unui nou sistem de acces.

Parteneriatul se va concretiza în 2020, când 91 de staţii de la metroul din Hong Kong vor fi dotate cu un sistem de acces bazat pe coduri QR. Călătorii vor intra la metrou după ce vor scana cu telefonul un cod QR la trecerea de turnichete.

În acest scop, se va folosi aplicaţia Alipay, a celor de la Alibaba. Alipay are deja peste 500 de milioane de utilizatori în China, iar gigantul chinez plănuieşte o extindere în alte ţări din Asia.

Aplicaţia Alipay va fi folosită pentru alimentarea contului în vederea achiziţionării abonamentelor sau a călătoriilor individuale. Pentru forma de acces aleasă va fi generat automat un cod QR unic.

Cu codul QR afişat pe ecran, călătorii vor apropia ecranul telefonului de scanerul montat pe turnichete. În urma citirii codului, va fi permis accesul la metrou.

În comparaţie cu alte metode moderne de plată, codurile QR au avantajul de a putea fi folosite offline, fără acces la internet. Aplicaţia Alipay are abilitatea de a genera codurile local, fără a comunica în timp real cu serverele companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.