Când auto-medicația se face fără cap, luându-se după informații false și leacuri miraculoase de pe internet

Când auto-medicația se face fără cap, luându-se după informații false și leacuri miraculoase de pe internet

Soțul meu și cu mine am încercat să luăm ”medicamentul coronavirus al lui Trump” – acum el este mort

O femeie confesează după ce a băut clorochina un produs pentru curațatul acvariului, deoarece l-au confundat cu un alt produs (neprobat ca fiind util covid19), hidroclorhidina.

O femeie a mărturisit cu amărăciune, după ce ea și soțul ei au băut amândoi un produs chimic destinat curățirii acvariului, numit cloroquina – considerând că este tratamentul potențial al coronavirusului numit hidroxiclorochina pe care Donald Trump l-a promovat în conferințele sale de presă – și soțul ei a murit. Potrivit DailyMailOnline.

Femeia și soțul ei, ambii cu vârste peste șaizeci de ani, au băut fosfat de cloroquina, confundându-l cu hidroxiclorochina, un medicament anti-malarie care a prezentat relativ rezultate promițătoare în tratamentul pacienților cu COVID-19.

Soțul ei a murit iar ea a rămas în stare critică după ce au băut substanța chimică.

Femeia a spus celor de la NBC: „Ne-a fost teamă să nu ne îmbolnăvim. Eram cu adevărat îngrijorați.” Ea a spus că s-au auto-izolat înainte de a lua o linguriță de substanțe chimice toxice cu sifon.

Ea a adăugat: „Am văzut conferința de presă a lui Trump. A fost destul, de fapt, Trump continua să spună că este practic o cură.”

Referindu-se la hidroxiclorochină, a spus: „Au spus că a fost aprobat pentru alte boli” … „Acum, vă rugăm să educați oamenii”.

Femeia, care avea fosfat de clorochină în casă pentru a curăța acvariul, a adăugat: „Eram în cămară și l-am văzut stând pe raftul din spate și am spus „hei, sunt chestiile despre care vorbeau la TV ”.

Explicând cum s-au îmbolnăvit amândoi în câteva minute, ea a avertizat: „S-a petrecut atât de repede, vai, atât de repede. Nu luați nimic. Nu credeți ce spun oamenii, fie și președintele și oamenii lui, fiți atenți. Sunați-vă medicul”

„Este o durere pe care nu o voi depăși niciodată. Soțul meu a fost viața mea, simt că inima mi se rupe și nu se va vindeca niciodată”


„Având în vedere incertitudinea din jurul COVID-19, înțelegem că oamenii încearcă să găsească noi modalități de prevenire sau tratare a acestui virus, dar auto-medicația nu este calea de a face acest lucru”, a spus Daniel Brooks, director la Poison and Drug Information. 

„Ultimul lucru pe care ni-l dorim chiar acum este să inundăm serviciile noastre de urgență cu pacienți care cred că au găsit pe contul lor o soluție la coronavirus”

Experții au menționat că majoritatea persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus se vor recupera fără complicații și că „utilizarea de rutină a unor tratamente specifice, inclusiv medicamente descrise drept „anti-COVID-19”, nu este recomandată. pentru pacienții nespitalizați”.

„Solicităm cu tărie comunitatea medicală să nu prescrie acest medicament pacienților care nu sunt internați”, a spus Brooks.

Hidroxiclorochina nu a fost încă dovedită eficientă în lupta împotriva COVID-19, dar președintele Trump a stârnit entuziasm când a numit-o „punct de cotitură” săptămâna trecută.

Expertul de coronavirus la Casa Albă, Dr. Anthony Fauci a urmat repede comentariile lui Trump, afirmând că este nevoie de mai multă muncă înainte de a putea fi anunțată ca soluție.

Între timp, multe persoane din Statele Unite au lăudat medicamentul și l-au creditat cum că le-ar fi salvat viața, deși, aceasta, doar după ce a fost prescris de medici și asimilat în spital sub atenția cadrelor medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.