Când este mai bine să taci

Când este mai bine să taci? – Este mai periculos să răspunzi la întrebări pe care nu le-ai cerut deloc. Da, da …. Există fraze la care nu trebuie niciodată să răspunzi, chiar dacă interlocutorul insistă. Este mai bine să schimbi subiectul. Vei înțelege de ce citind textul de mai jos.

Încearcă să eviţi întrebări legate de politică, religie şi veniturile tale – Primul subiect poate duce la dispute inutile, agresiune și, în cele din urmă, provoacă un scandal. Iar religia și veniturile tale sunt chestiile tale personale. Mai mult decât atât, întrebarea despre salarii este în general un ton rău.

Nu discuta despre viaţa personală, eşecurile şi bolile – Aceste subiecte nu sunt pentru interlocutori necunoscuți. Vorbește despre ele numai cu familia și cu prietenii.

Nu vorbi despre copiii altor oameni – Chiar dacă vi se cere de către părinți, încercați să răspundeți neutru. Și cu siguranță nu merită să discutăm copiii altor persoane cu cineva pe care îi cunoaștem.

Nu discuta detalii din relațiile anterioare cu partenerul tău actual, chiar dacă el întreabă – Sfaturi practice. Este mai bine să schimbați subiectul.

Să ignorați liniștit întrebările fără tact – De exemplu: „De ce nu te căsătorești, e timpul deja” sau „De ce nu faci copii?”, „Ești însărcinată?”, „De ce nu bei, ești bolnav?”, Etc.

Nu intra într-o poveste lungă despre vacanța ta magică – Chiar dacă ți se va cere acest lucru, limitează-te la o scurtă poveste. Nu intra în detalii și nu arată un număr foarte mare de fotografii.