Când femeia a descoperit …alcoolul…! (pariu că nu te superi)

Cum putem renunța la suita enormă de flacoane, bidoane, și tot felul de recipiente cu detergenți care curăță cel mai bine …doar portofelul…?  

Folosind alcoolul care costă mult, dar mult, mult… mai puțin. Ia să urmărim în cele ce urmează câteva sfaturi practice pe care, după ce le vei încerca, aproape sigur că le vei spune la toată lumea… 

Curat dar și igienizat…

Data viitoare când trebuie să curățați dulăpiorul pentru medicamente și, cum altfel?… trebuie să curățați și accesoriile de baie cromate, folosiți alcoolul. Deoarece curăță și dezinfectează totodată cromul, oțelul inoxidabil și sticla fără să lase umbre.

Turnați puțin alcool izopropilic direct din sticlă pe o cârpă moale, absorbantă și aplicați ușor. Nu este necesar să clătiți, deoarece alcoolul se evaporă.

Eliminați lacul de păr de pe oglinzi

Când vă pulverizați capul cu spray de păr, inevitabil o parte sfârșește pe oglindă, nu-i așa? Ștergerea rapidă cu alcool izopropilic va înlătura acel reziduu lipicios și va lăsa oglinda strălucitoare. Nu numai strălucirea oglinzilor putem folosi alcoolul, dar este util și pentru curățarea geamurilor și a cristalurilor.

Nu știți cu ce se pot curăța cel mai bine jaluzelele?

Alcoolul face o treabă excelentă de curățare a jaluzelelor. Pentru a lucra rapid, înfășurați o unealtă plată într-o cârpă – o spatulă sau poate fi și un cuțit gips-carton de șase inci – și asigurați-o cu un elastic. Scufundați-o în alcool și… spor la muncă…. chiar o să aveți!

Păstrați geamurile sclipitoare și ferite de îngheț

Ferestrele dvs. îngheață (fiindcă iarna nu-i vara)…? Spălați-le cu o soluție formată din jumătate de cană de alcool la un litru de apă pentru a preveni înghețul. Tamponați geamurile apoi ștergeți-le după cu un ziar, pentru a le face să strălucească.

A înghețat parbrizul și …întârziați la serviciu…

Nu ați prefera să vă bucurați de cafeaua de dimineață puțin mai mult timp, în loc să vă spălați geamurile mașinii? Umpleți un bidonaș (dintre acelea cu pompiță) cu alcool și pulverizați geamul mașinii. Veți putea elimina înghețul imediat. Aaa! Acum sorbiți cafeluța până la ultima picătură!

Curățați ecranul telefonului, tabletei, computerului… Da, cu alcool:

Curățarea telefonului, laptopului și televizorului este ușor cu alcool. Alcoolul le curăță pe toate, fie că este vorba de praf sau grăsimea care se lipește de pe vârful degetelor. Și este foarte lesnicioasă treaba, deoarece alcoolul se evaporă rapid, reducând riscul de a deteriora părțile electronice. Tot ce avem nevoie este doar un tampon de bumbac cu alcool.

Să îndepărtăm și petele de cerneală…

Ați descoperit, ca din întâmplare, cerneală pe cămașa sau pe rochia preferată? Încercați să scufundați pata în alcool câteva minute înainte de a pune hainele în coșul rufe murdare… după ce vor trece prin mașina de spălat, pata …parcă nici nu a fost!!!

Scrisul sau pete de la marker sunt chiar o problemă… dar, ia stați așa:

Micuțul vostru mare artist al casei tocmai a decis să vă decoreze tăblia mesei ori ușile mobilelor ori pereții cu un marker?

Nu vă faceți griji, contactul cu alcool va determina dizolvarea marker-ului până la în starea lui lichidă, astfel încât să poată fi șters imediat… cu o cârpă…

 

Câinele tocmai s-a întors din grădină… îndepărtați-i căpușele așa:

Căpușele urăsc gustul alcoolului tot pe atât cât iubesc gustul câinelui dvs.! Se tamponează blănița cu alcool…

Apoi, apucați căpușa cât mai aproape de pielea câinelui și trageți-o afară. Dați din nou cu alcool pentru a dezinfecta rana.

Acest tratament funcționează și la oameni!…

Scăpăm de muștele de fructe, sau  …Drosophila melanogaster…

Data viitoare când vedeți muște de fructe dansând în aer în bucătărie, pulverizați cu alcool. Ele vor cădea răpuse la pământ, unde le puteți mătura. Alcoolul o fi el mai puțin eficient decât insecticidul, dar este mult mai sigur și mai sănătos, dar și mai ieftin decât pulverizarea otrăvii în bucătărie…

Aveți nevoie de o compresă rapidă?

Problema cu pachetele de gheață este că acestea nu sunt conforme cu forma părții corpului afectat. Pregătiți-o astfel: amestecând o porție de alcool cu ​​3 părți de apă într-o pungă de plastic cu închidere automată. Când genunchiul sau orice alt loc are nevoie de o compresă de gheață, înfășurați punga într-o cârpă și aplicați-o…

Încălțăminte nouă care ni se pare prea …scorțoasă?

Acest lucru nu funcționează întotdeauna, dar cu siguranță merită încercat: dacă pantofii din piele vă par a fi făcuți, de fapt …din tablă, încercați să frecați locul care strânge cu un tampon de alcool. Mergeți în pantofi câteva minute pentru a vedea dacă se întinde pielea lor suficient pentru a fi confortabili. În caz contrar, următorul pas este să-i restituiți la magazinul de încălțăminte.

Evitați înghețarea ușilor și a încuietorilor, iarna

La meteo anunță iminentă scădere a temperaturii… O altă dintre marile utilizări ale alcoolului pentru vremea specifică de iarnă este pentru evitarea depunerii de gheață pe ușile și pe încuietorile mașinii dvs. Dacă nu sunteți pregătit pentru lunile reci, acest truc vă va salva o mulțime de probleme. Stropiți marginile ușilor mașinii și încuietorile cu alcool, cu ​​o seară înainte ca vremea să se înrăutățească.

Scoateți etichetele adezive de pe borcanele de conserve

Nu-i așa că lipiciul etichetelor ne scot din nervi? Alcoolul ne va calma, fiindcă îi vine da hac doar cât ai zice… pește! A, borcanul fusese cu dulceață…

Actualizați-vă adidașii sau tenișii…

Pantofii sport sunt fericiți să afle că una dintre cele mai bune utilizări ale alcoolului este curățarea tălpilor lor. Adăugați o cantitate mică de alcool pe buretele de vase pentru a îndepărta orice noroi sau pete de la lovituri.

Dezinfectați până și …jucăriile

O soluție rapidă și sigură pentru a dezinfecta jucăriile copilului dvs. este să le curățați cu alcool. Având în vedere faptul că toate jucăriile copiilor sfârșesc în gura lor, uzul alcoolului nu numai că omoară bacteriile, dar este, de asemenea, o alternativă mai sigură la utilizarea de produse de curățare pline de produse chimice agresive.

 

Încă o utilizare și deloc ultima… Curățați covoarele

Optați pentru folosirea alcoolului pentru a curăța bine covorul, funcționează mai bine decât orice soluție costisitoare… Doar turnați-l pe locul murdar, apoi uscați și repetați dacă este necesar….

Acum, casa dulce casă este dezinfectată, curată, strălucitoare, proaspătă, ș.a.m.d…. Nu aveți senzația că ați uitat ceva?

Ba da, să priviți în portofel… Ați economisit o grămadă mare, mare de bani și… de spațiu în casă.

În plus, ați contribuit la sănătatea planetei sufocată de rezidurile de la detergenți și de la recipientele din plastic în care sunt aceștia vânduți.

Mulțumiți? Spuneți-ne la ce ați descoperit că se mai poate folosi în casă faimosul, de acum, alcool.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.