Acasă Lifenews Când să pui capăt unei prietenii și de ce…

Când să pui capăt unei prietenii și de ce…

Compania unui om apropiat poate fi distrugătoare. Este important să știi când să pui punct într-o astfel de relație. Când paharul se umple? Ei, bine! Să vezi partea goală a paharului abia după ce tu l-ai băut, ar fi o chestie, dar cu cine îl împarți este foarte important… Prietenia este iubirea aproapelui și ca orice iubire nu ar trebui să aibă un DE CE.

1. Prietenia se transformă într-o competiție – Să vă împărtășiți succesele și să vă bucurați de realizările unul celuilalt este un lucru normal. Însă întâlnirile de vineri nu ar trebui să se transforme într-un târg de vanitate. Dacă înainte de o nouă întâlnire îți pregătești un discurs despre realizările tale, ceva nu este ok. În cazul unui eșec prietenul trebuie să te susțină, dar nu să-și facă imagine pe spatele tău. Altfel, acest lucru va avea un efect negativ asupra încredere tale în tine și a viziunilor tale. De asta ai nevoie?

2. Prietenul te invidiază – Poziția „Sau eu sau el” pare mai mult sau mai puțin adecvată pentru copii de grădiniță. Când anii de școală se termină, astfel de ultimatumuri, gelozie și încercări de a controla par cel puțin ciudat. Ai dreptul să intrați în relații amoroase și prietenoase cu oricine, iar dacă prietenul tău nu înțelege acest lucru, este mai bine să întrerupeți comunicarea.

3. Toate petrecerile voastre se încheie cu mahmureală – Poate că ai un prieten cu care poți să te distrezi, să organizezi un raid prin baruri, etc. Dar dacă fiecare întâlnire este însoțită de alcool, iar dimineața te simţi rău şi îţi aminteşti cu ruşine de noaptea trecută – e un semn de alarmă. Prietenii ar trebui să aibă interese comune, dar alcoolul nu poate fi singurul catalizator al relațiilor. Aici vorbim despre alte dependențe. În plus, comunicarea ar trebui îţi ofere energie şi nu să te ţintuiască pentru o zi în pat cu un prosop umed pe frunte.

4. Te obligă să taci despre anumite lucruri – Relațiile de prietenie şi de iubire sunt bune și productive atunci când au la bază un parteneriat deplin. Oferi și primeşti în părți egale și nu vorbim doar despre lucruri materiale. Dacă în timpul tuturor conversaţiilor aproape tot timpul prietenul vorbeşte doar despre ceea ce este interesant pentru el, iar tu doar dai din cap și nu reuşeşti să spui un cuvânt . acest lucru este normal doar într-un singur caz: când pe ușa ta atârnă tăbliţa cu inscripţia „psiholog“, iar interlocutorul nu-ţi este prieten, ci client.

5. Vă împărtăşiţi doar ştiri negative – Prietenia, ca și căsătoria, este concepută pentru a fi împreună în necaz și în bucurie. Când începeți să vă turnați unul pe celălalt doar lucruri negative, salvând veștile bune pentru altcineva, aceste relații nu mai funcționează. Poate îţi este frică să împărtășeşti momente fericite, pentru că acestea vor fi urmate de critici, insinuări şi încercarea de a concura. Și acesta este un indiciu foarte clar că este timpul să puneţi punct prieteniei.

6. Prietenul tău bârfeşte foarte mult – Între discuțiile despre amicii comuni și criticarea lor este o mare distanţă. Dacă cineva îi place să spele oasele altcuiva, să vorbească despre secrete neplăcute, să găsească defecte inexistente, merită să te gândeşti dacă acel prieten mai este demn de încrederea ta. Există un mare risc că secrete tale să fie distribuite în oraş într-o formă distorsionată.

7. Prietenul cere de la tine acţiuni care îţi sunt dăunătoare – Folclorul este format din mii de proverbe și cântece despre adevărata prietenie și mai ales despre ajutor, care determină adevărata relație. Este normal să ajuţi un prieten într-un moment dificil, dar există semne care te vor ajuta să determini dacă o persoană se transformă dintr-un prieten într-un parazit care este interesat doar de serviciile tale. De exemplu, dacă o persoană îţi cere să te trezeşti devreme pentru a-l ajuta să instaleyi o baterie în mașină, este bine. Dacă cere același lucru în momentul în care ai o întâlnire importantă la locul de muncă și apoi te ofensează că nu a-i ajutat, merită să te gândeşti.

8. Îţi este frică să fii vulnerabil în prezenţa lui – Comunicaţi de foarte mult timp, știți multe despre unul pe celălalt, s-au adunat situații ridicole și rușinoase, dar acum te simţi inconfortabil să împărtăşeşti unele lucruri cu acest prieten. Mai ales când este vorba de lucruri importante. Poate că într-o zi nu te-a sprijinit, a fost sarcastic sau nepoliticos. În orice caz, chiar dacă prietenul s-a comportat impecabil, dar nu doreşti să împărtăşeşti cu el o taină, este o sugestie că căile voastre încep să se despartă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.