Când sănătatea este doar o AFACERE – Politizarea unei tragedii

Politizarea unei tragedii – peste prea politizarea managementului spitalelor

Singura propoziție relevantă în acest articol este următoarea:

Zece oameni au murit, șapte sunt grav răniți, în urma unui incendiu provocat sâmbătă 14 noiembrie 2020, seara, de o defecțiune la instalația electrică, la secția Covid a Spitalului Județean din Piatra Neamț.

Știrea tragediei pe site TVR

Să profiți de o tragedie pentru a dobândi capital politic este nu doar cinism extrem, ci o crimă. Tot așa cum este o crimă politizarea managementului spitalelor și nu doar a spitalelor.

Nici Ceaușescu nu punea directori pe criterii de partid. Alegea profesioniști competenți flancați de un secretar de partid. După 89 însă, dacă nu ești agățat politic nu ajungi director! Nici nu mai contează dacă ești competent.

Cazul Colectiv a fost terorism cu scop politic, zic multe voci, și acesta de la Piatra Neamț pare să fie la fel, dacă nu cel puțin instrumentalizat politic pentru căderea Guvernului.

Ceea ce a generat tragedia trebuie căutat NU în instalațiile electrice ale spitalului, ci în instalațiile intereselor.

Sănătatea națiunii este o afacere. De aici începe lanțul nenorocirii.

An de an bugetul alocat sănătății a fost majorat, miliarde de lei din buzunarul contribuabilului au fost repartizate sănătății și cu toate acestea…

…zeci de unități spitalicești au fost închise, desființate, iar cele rămase, menținute în condiții precare.

Mii de medici și cadre sanitare au fost obligate să își caute de muncă peste hotare.

Acolo unde sunt respectați și plătiți bine dar, mai mult, li se oferă condiții să-și exercite menirea: salvarea vieții.

Unde au sfârșit acele miliarde alocate sănătății?

Dacă iei urmele banilor afli și de ce sănătatea din România este la pământ, în vreme ce bugetul este scurs în buzunarele politice ca șpagă și ale mafiei interne și internaționale, la coloșii industriei farmaceutice. Dar CINE să ia aceste urme?

Lipsa legilor prin care să putem trage la răspundere decizia politică se numește  anarhie. Așadar, în România, la nivel înalt domnește anarhia.

Cel care deține puterea o exercită discreționar, fără a putea fi tras la răspundere. Aici este nucleul răului major. De aici se începe rezolvarea oricăror tragedii și a destabilizării unei țări.

Constituția, legea supremă în stat, este un basm, o poveste pe care niciun politician nu o știe, nu îl interesează, politicianul vorbește doar de afaceri, cum să  procure bani pentru stăpânii partidului, pentru cei în slujba cărora se află partidul, nicidecum în slujba țării.

Potrivit Constituției, art. 34, sănătatea nu este o afacere, ci o obligație a Puterii Statului, partidele mafiotizate de după 89 au mutat Puterea Statului în slujba afacerilor și s-a dovedit asupritoare norodului plătitor, nicidecum ”aleasă în slujba lui”.

În România nu sunt insuficiente nici ca număr și nici ca profesionalism, ca pregătire și competență doar cadrele medicale. Nu mai găsești nici electricieni, nici instalatori, nici mecanici, nimic în afară de politicieni!

Puterea Statului a determinat norodul să emigreze. Nu mai avem meseriași în țară dar… bine că avem politicieni grași, frumoși, bogați și tari în trompetă!

Cum să nu ia foc instalațiile electrice ale spitalelor când acestea nu sunt temeinic construite, întreținute, verificate de către profesioniști și aceasta pe baza unor norme obligatorii?

Deși bugetul sănătății a fost an de an crescător, banii aveau alte scopuri, nu să asigure structuri și condiții apărării sănătății oamenilor.

La cât de mulți bani au fost alocați sănătății, sectorul medical privat nici mai putea justifica prezența, face concurență, a avea pacienți, deoarece, cu așa mulți bani, sectorul sănătății de stat ar fi putut fi de nivelul marilor clinici celebre din lume.

Dar, cum spuneam mai sus, banii au avut alt curs și acesta trebuie urmărit și pedepsit.

Fiindcă am ajuns la pedepse: vor fi destituiți sau chiar condamnați directori de spitale, fiindcă vor începe abia de acum verificări pentru a se arăta că Puterea lucrează!

Ce vină are directorul în funcție de doar 28 de zile la acest spital din Piatra Neamț?

Vina o are cine l-a numit. Fiindcă el, directorul, este un jurist, un fost primar, numit politic. De ce a fost numit? …anume pentru a nu folosi felia de buget pentru sănătatea reală, ci să mute banii în vârtejul afacerilor mafiote.

Altfel, ce motiv ar avea partidul de la putere să pună un neprofesionist la conducere?

Bine că avem în România armate întregi în aparatele de coerciție bine hrănite și echipate. Unicul aparat care este de …excelență!

Bine că avem servicii de informații bine hrănite care informează pe cine și cu ce?

Bine că pentru politicieni se găsesc mereu resurse financiare să fie remunerați, iar afacerile lor din umbră, cu statul, să fie la timp și cu precizie plătite de la buget.

ACUM: Nu este de ajuns să cadă Guvernul, să cadă managerii numiți politic, să fie decapitat vreun ”acar păun”, ci este imperios, de urgență maximă, instituirea unei legi de responsabilizarea actului politic.

Cine decide plătește, atunci când se dovedește că decizia aia este împotriva voinței neamului, a țării.

Toate partidele, toți managerii, întregul aparat de stat al sănătății, se fac vinovați de crimă împotriva oamenilor.

Să nu credeți cumva că singurele victime ale ”afacerii sănătatea” diriguite de mafia politică din România, sunt acești 17 oameni.

Zilnic mor oameni din cauza acestei ”afaceri”. Precaritatea este regina sănătății românești.

În ultimii 30 de ani au murit cu zile milioane de oameni iar Puterii alese i-a păsat doar de ”afacere”, să producă averi lor și stăpânilor lor.

Să vedem acum cât de conștientă este populația României și în stare să își rezolve singură tragedia aflării la putere a mafioților și a anarhiei în Stat.

Populația măcar ACUM ar trebui să ceară CONFISCAREA averilor pseudo-legal obținute ale politicienilor și a interpușilor acestora. Dar să se înceapă de sus!

Populația măcar ACUM ar trebui să pretindă TRANSPARENȚĂ totală a cheltuirii banului public, să știe unde se duc banii țării destinați sănătății și nu doar ai acesteia.

Populația măcar ACUM să oblige Parlamentul să emită legile responsabilizării actului politic.

Populația măcar ACUM să pretindă GARANȚII solide, reale, candidaților la Legislative, la orice aspirant la scaunele de putere în Stat.

Nu este vinovat doar Premierul sau Președintele, ori actualul ministru al sănătății, ci toți cei care în ultimii 30 de ani au săvârșit crime împotriva României prin destabilizarea țării.

Au fost acte de un terorism extrem împlinite taman de către aleșii noștri.

Terorism împlinit cu stiloul, prin semnarea unor decizii în stat. DE CE NU SUNT LEGILE PRIN CARE SĂ-I PUTEM TRAGE LA RĂSPUNDERE?

Fiindcă norodului i s-a indus scârba profundă față de politică și nu s-a educat într-ale democrației… nu i s-a spus că el, cetățeanul, este cu adevărat Statul, nu aleșii săi…

În concluzie, tragediile se succed, le urmărim ca pe o știre, ne revoltăm cinci minute, scuipăm cu năduf dar…

Cu toții ne așternem la masă și… poftă bună… mai puțin rudele celor morți.

De mâine ne vom vedea de treburile și de afacerile noastre. Asta este MAREA TRAGEDIA a poporului român.

Răbdăm, uităm, ascultăm de stăpânul mafiot, așteptăm o nouă știre despre o nouă tragedie pentru a ne mâhni 5 minute… dar nu ne vom trezi niciodată…

Nicio nenorocire nu va trezi la realitate poporul român.

Cum spuneam, unica propoziție relevantă în acest articol este aia în care se anunță oameni morți și grav răniți. Restul este politică iar politica este vina noastră a tuturor…

Da, eu sunt vinovat de moartea acestor oameni, și tu, și noi toți, fiindcă starea României ne privește, este din cauza noastră a tuturor, am îngăduit prin indiferență cel puțin ca ea să se întâmple.

Ne vedem la tragedia următoare!… acum, împărțim niscai ”Dumnezeu să-i ierte” pe Facebook, să vadă amicii că suntem vaivaiști, dar atât. Poftă Bună! Este Duminică, morții ăia or fost ieri. Că tot este la modă …cinismul…!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.