Caprelor și călugărilor etiopieni le datorăm …CAFEAUA noastră cea de toate zilele…

Cafeaua este astăzi un produs indispensabil pentru zeci de milioane de oameni – deci, ce zi ar fi mai potrivită pentru a sărbători dacă nu chiar Ziua Națională a Cafelei în Statele Unite?

În recentul interviu, Richard Nieto, proprietarul Sweetleaf Coffee Roasters din New York, a dezvăluit jurnaliștilor de la Fox News povestea băuturii cotidiene.

„Istoria cafelei este într-adevăr interesantă. Ea datează de peste o mie de ani în antica pădure de cafea din Etiopia”, explică Nieto. „Legenda spune că a existat un fermier de capre pe nume Kaldi și observând că atunci când caprele sale mâncau fructe de pădure din acești copaci anume, deveneau foarte energice.”

Vestea fructelor de pădure a ajuns și într-o mănăstire locală, unde călugării au făcut o băutură, iar ei au descoperit că, de asemenea, i-a făcut …foarte energici… Prin urmare, după cum explică Nieto, vestea acestei băuturi energizante s-a răspândit rapid în întreaga peninsulă arabă și, în sfârșit, în Europa.

Aparent, „puterile magice” ale cafelei au început să înspăimânte atât de mult oamenii, încât în ​​secolul al XVI-lea, Papa Clement al VIII-lea a susținut interzicerea băuturii în totalitate.

Nieto adaugă că abia în secolul al XVII-lea, cafeaua și-a făcut loc în New Amsterdam, pe care îl cunoaștem acum ca New York. Ceaiul a rămas băutura preferată în Lumea Nouă, însă, timp de aproximativ o sută de ani până în 1773, când regele George al III-lea a impus o taxă grea pentru ceai.

„Impozitul a dus la revolta enormă pe care o cunoaștem sub numele de Boston Tea Party, o revoltă care ar face ca minunata cafea să fie alegerea numărul unu în America pentru totdeauna”, a dezvăluit Nieto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.