Caprelor și călugărilor etiopieni le datorăm …CAFEAUA noastră cea de toate zilele…

Cafeaua este astăzi un produs indispensabil pentru zeci de milioane de oameni – deci, ce zi ar fi mai potrivită pentru a sărbători dacă nu chiar Ziua Națională a Cafelei în Statele Unite?

În recentul interviu, Richard Nieto, proprietarul Sweetleaf Coffee Roasters din New York, a dezvăluit jurnaliștilor de la Fox News povestea băuturii cotidiene.

„Istoria cafelei este într-adevăr interesantă. Ea datează de peste o mie de ani în antica pădure de cafea din Etiopia”, explică Nieto. „Legenda spune că a existat un fermier de capre pe nume Kaldi și observând că atunci când caprele sale mâncau fructe de pădure din acești copaci anume, deveneau foarte energice.”

Vestea fructelor de pădure a ajuns și într-o mănăstire locală, unde călugării au făcut o băutură, iar ei au descoperit că, de asemenea, i-a făcut …foarte energici… Prin urmare, după cum explică Nieto, vestea acestei băuturi energizante s-a răspândit rapid în întreaga peninsulă arabă și, în sfârșit, în Europa.

Aparent, „puterile magice” ale cafelei au început să înspăimânte atât de mult oamenii, încât în ​​secolul al XVI-lea, Papa Clement al VIII-lea a susținut interzicerea băuturii în totalitate.

Nieto adaugă că abia în secolul al XVII-lea, cafeaua și-a făcut loc în New Amsterdam, pe care îl cunoaștem acum ca New York. Ceaiul a rămas băutura preferată în Lumea Nouă, însă, timp de aproximativ o sută de ani până în 1773, când regele George al III-lea a impus o taxă grea pentru ceai.

„Impozitul a dus la revolta enormă pe care o cunoaștem sub numele de Boston Tea Party, o revoltă care ar face ca minunata cafea să fie alegerea numărul unu în America pentru totdeauna”, a dezvăluit Nieto.

Articolul precedentPărinți nevoiți să ia decizia năucitoare de a-i amputa picioarele fetiței lor de doi ani
Articolul următorNoile tendințe 2019 pentru …bradul de Crăciun
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here